Одлука о полицијском часу СУТРА, струка за најоштрије мере 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Одлука о полицијском часу СУТРА, струка за најоштрије мере
Trenutno na sajtu: 459       |       Podeli:
29.04.2020 | 0 коментар(а)



Епидемиолог Предраг Кон изјавио је данас да ће мере забране кретања за првомајске празнике Кризни штаб разматрати вечерас и
Епидемиолози траже оштре мере овог викенда, сутра одлука о полицијском часу , Фото: ГЗС

сутра и нагласио да су епидемиолози чврстог става да још овај пут треба остати на врло оштрим мерама.
„Биће око тога саветовања вечерас, а сутра ће поново бити разматрано на Кризном штабу“, рекао је Кон на редовној прес конференцији о ситуацији са корона вирусом.
Додао је да су последњи епидемиолошки подаци охрабрујући, али да забрана контаката и даље постоји и да треба штити старију каква год да буде ситуација.
Јасно је да мере морају када тад да се скину, али мора да нам остане у свести да морамо и даље да штитимо и старије од 65 година, а не само да се они сами штите. Наравно да живот мора да се настави и свесни смо тога, али морамо сви да се уклапамо. Ми епидемиолози смо ’кочничари’ и ’црне вране’ који упозоравамо сада када би сви истрчали напоље", рекао је Кон.
Епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић је казала да одлука о забрани кретања није донета из нечијег хира, већ је заснована на потреби за превенцијом имајући у виду уобичајено понашање грађана у време првомајских празника.
„Без обзира каква ће бити одлука, ми је сада не знамо, знамо само наш став, поново бих апеловала на све да се стрпимо још мало и топле празничне дане проведемо мало другачије и у кући јер тако штитимо и себе и своју породицу“, рекла је Кисић Тепавчевић.
У последња 24 сата у Србији је регистровано још 227 случајева вируса корона, укупно 8.724, преминуло је још пет особа, укупно 173, а излечено је укупно 1.292 пацијента.

 


ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


policijski cas odluka cacak srbija kon epidemiolozi struka vlada srbija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.437.383 посета
Тренутно на сајту: 460 посетилац(a)