Споразум АСС и министарства враћа атлетику у школе 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Споразум АСС и министарства враћа атлетику у школе
Trenutno na sajtu: 347       |       Podeli:
18.02.2020 | 0 коментар(а)



Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић и

секретар Српског савеза професора физичког васпитања и спорта Милан Стошић потписали су данас Протокол о сарадњи на основу кога ће ученицима основних школа бити омогућено да се боље упознају са атлетским дисциплинама.

Атлетика се враћа у школе, Фото: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Министар Шарчевић указао је да је веома значајно да се деца у раном узрасту баве спортом и упознају са здравим стиловима живота.

Према његовим речима, у оквиру пројекта једносменског рада који се спроводи у скоро 300 школа  у понуди је 80 различитих програма, а ученици се увек определе за спорт.

Радећи на новој Стратегији образовања анализирали смо многе елементе. Једна од новина у систему је дизајнирање спортских гимназија што ће као пилот пројекат почети од септембра у шест градова – Суботица, Нови Сад, Ниш, Београд, Крагујевац и Ужице, рекао је министар.

Председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић рекао је да ће на основу потписаног Протокола ученици од првог до четвртог разреда основне школе имати прилику да се упознају са атлетским дисциплинама.

 Између осталог, задатак Атлетског савеза Србије је  и да обучи око 600 наставника до почетка Светског првенства у атлетици 2022. године, рекао је он.

Милан Стошић из Српског савеза професора физичког васпитања и спорта захвалио је министру и ресорном министарству што су препознали значај тог удружења, наставника физичког и здравственог образовања, као и тог предмета.

Потписивању протокола су присуствовали и помоћник министра просвете за предшколско и основно образовање и васпитање Милан Пашић и саветник министра Милош Ковачевић.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sarcevic ministarstvo atletika prosveta skole

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.377.101 посета
Тренутно на сајту: 348 посетилац(a)