Већници усвојили други ребаланс буџета 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Већници усвојили други ребаланс буџета
Trenutno na sajtu: 603       |       Podeli:
16.10.2018 | 0 коментар(а)



Ужице - Према предлогу другог овогодишњег ребаланса, утврђеног на данашњој седници Градског већа, буџет града Ужица износио би 2,95 милијарде динара.

Основним буџетом из децембра прошле године, предвиђено је у градској каси 2,75 милијарде динара, а онда је, првим ребалансом, та сума пројектована на 2,87 милијарди динара, наводи се на сајту града.

Чланови Већа утврдили су ове најновије измене у буџету јер су, од првог ребаланса, добијена средства од Министарства културе и информисања, Комесаријата за избеглице, као и од капиталног наменског трансфера. Истовремено, анализе деветомесечног извршења буџета и процене остварења до краја године показале су да ће се буџетски приходи реализовати у већој мери од претходне процене. На расходовној страни извршене су прерасподеле између позиција, а по захтевима и потребама буџетских корисника.

Прихваћени су предлози решења којима се даје сагласност на измене програма пословања јавних предузећа „Аеродром Поникве“ и „Ужице развој“, на измене и допуне одлука о градским управама и кадровског плана градских управа, Градског правобранилаштва, Службе буџетске инспекције и Службе интерне ревизије, као и на одлуку о максималном броју запослених за сваки организациони облик у систему града Ужица.

У делу урбанизма утврђени су предлози одлука који се односе на посебне услове за издавање информације о локацији и локацијских услова на простору Генералног урбанистичког плана, на измене и допуне Плана генералне регулације „Севојно“ на локацији „Бојовића воденица“ и на измене програма постављања привремених објеката које се односе на Археолошки парк са репликом неолитског насеља у селу Стапари.

Гордани Урошевићу, дипл. правнику, продужен је мандат вршиоца дужности начелника Градске управе за послове органа града, општу управу и друштвене делатности, Драган Марјановић, дипл. економиста предложен је за члана Надзорног одбора „Биоктоша“, док су измене извршене у саставима школских одбора „Душана Јерковића“, „Радоја Љубичића“, Ужичке гимназије и „Богосава Јанковића“ у Кремнима, као и у Управном одбору Предшколске установе „Ужице“.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.104.634 посета
Тренутно на сајту: 603 посетилац(a)