Априлске температуре не одговарају пчелама 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Априлске температуре не одговарају пчелама
Trenutno na sajtu: 720       |       Podeli:
20.04.2021 | 0 коментар(а)



Пожега – Хладно и кишовито време у априлу не погодује пчелама које не успевају да
Фото: ГЗС

прикупе ни довољно хране за себе.

Ненад Мандић, председник Пчеларског удружења “Матица “ каже да пчелари интервенишу са шећерним сирупом као прихраном, али да је за развој пчелињих заједница неопходан полен који пчелама тренутно недостаје.

Све то ће оставити трага на пчелињим друштвима, а ситуацију може поправити пролепшање времена. Са њим креће нова опасност за ове вредне инсекте, прскање воћа хемијским препаратима који могу изазавати помор пчела.

Из удружења пчелара подсећају да је законом забрањено прскање биља током цветања средствима отровним за пчеле и да пољопривредник сноси пуну одговорност у случају кршења закона, за шта су предвиђене и високе новчане казне.

Да се штете не би дешавале више од казни значи свест о значају пчела. Сакупљајући себи храну пчеле опрашују воће, чиме повећавају проценат заметнутих плодова и родност, подсећа Мандић.

 

 

 

ГЗС / Радио Пожега




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pcele vreme april

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.094.094 посета
Тренутно на сајту: 721 посетилац(a)