За замену ложишта у Прибоју седам милиона динара 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
За замену ложишта у Прибоју седам милиона динара
Trenutno na sajtu: 512       |       Podeli:
23.03.2022 | 0 коментар(а)



Прибој - Кроз Јавни конкурс за доделу средстава за суфинансирање реализације пројекта смањења загађења ваздуха у Србији пореклом из

индивидуалних извора у 2022.години,Министарство заштите животне средине, одобрило је општини Прибој 5 милиона динара,док ће локална самоуправа за исте намене издвојити још 2 милиона динара.

Уговор са министарком Иреном Вујовић потписао је председник општине Прибој Лазар Рвовић.
Пројекат подразумева замену неадекватних ложишта енергетски ефикаснијим у индивидуалним домаћинствима,што подразумева прелазак на други енергент, гас или биомасу,а то ће значити и боље грејање, мању потрошњу енергента али и бољи квалитет ваздуха у нашој општини.
План је да се са реализацијом пројекта стартује одмах поокончању актуелне грејне сезоне,до се завршетак очекује током јесени,Јавни позив расписаће локална самоуправа.
Подсетимо,општина Прибој је прошле године,заједно са Министарством заштите животне средине, већ реализовала пројекат замене индивидуалних ложишта за 76 корисника. Субвенције за 61 домаћинство износиле су до 70 хиљада динара,док је за кориснике Центра за социјални рад,набављено и 15 шпорета на чврсто гориво,уз субвенцију од 100 одсто.

 

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.490.982 посета
Тренутно на сајту: 512 посетилац(a)