Ретки примери добре праксе у запошљавању особа са инвалидитетом 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Ретки примери добре праксе у запошљавању особа са инвалидитетом
Trenutno na sajtu: 327       |       Podeli:
29.11.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - За Милицу Маркељић (36) из Горњег Милановца , економског техничара, која је једна од 9.000 особа у Србији

оболелих од мултипле склерозе, тражење посла сводило се на борбу са ветрењачама. Дуже од десет година, у разговору са послодавцима, слушала је исти одговор.

"Никада ми отворено нису рекли да неће да ме запосле због тога што имам мултипле склерозу, него су увек налазили неке друге разлоге. На пример, тренутно нема места, јавићемо се...У међувремену ја сам завршила и курс књиговодства, и то бих могла да радим, али увек су ме одбијали уз образложење да нема места", прича за ПЗС Милица Маркељић.

Први радни дан Милици је уписан у Агенцији за пружање услуга социјалне заштите „Нивеус тим“, на месту административног радника.

"Задовољна сам што ми је пружена прилика да себе остварим као запослену жену, да радим и зарадим. Тако се много лепше и боље осећам, много ми значи што имам први посао где сам пријављена. Овде ми је у радној књижици уписан први радни дан. Ангажована сам уговором о раду на неодређено време", каже ова Горњомилановчанка.

Комплетан текст можете прочитати на сајту ПЗС.

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.269.871 посета
Тренутно на сајту: 328 посетилац(a)