Прва седница од увођења ванредног стања: Посланици са маскама и рукавицама у скупштинским клупама које су ограђене визирима 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Прва седница од увођења ванредног стања: Посланици са маскама и рукавицама у скупштинским клупама које су ограђене визирима
Trenutno na sajtu: 428       |       Podeli:
28.04.2020 | 0 коментар(а)



Месец и по дана од увођења ванредног стања, посланици су данас поново сели у скупштинске

клупе. На седници ће бити потврђено ванредно стање и расправљаће се о мерама владе које су донете уз потпис председника Републике.

На седницу су дошли премијерка Ана Брнабић, министри Синиша Мали, Александар Вулин, Златибор Лончар и Бранислав Недимовић.

Парламентарци, као и представници медија морали су јутрос прво да прођу кроз сигурносна врата где им је инфрацрвеним системом за мерење температуре измерена телесна температура.

Сви посланици и учесници заседања су добили маске и рукавице, а на располагању су им и дезинфекциона средства. И новинари који прате скупштинско заседање носе маске и рукавице.

Посланици седе на сваком другом месту због неопходне удаљености, а испред сваког места је плоча од клирита.

Фото: Танјуг, Марија Петровић

Гојковић: Посланици безбедни

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић истакла је да ће посланици на данашњем заседању бити потпуно безбедни, оценивши да ће се појавити посланици који сматрају да је парламент право место за дебату.

„На јако добар начин смо ову седницу организовали технички и свако мора да прође корз одређену процедуру – мери се температура, посланици узимају рукавице и маску, а затим улазе у салу где су седишта ограђена визирима – навела је Гојковић за Пинк.рс

Према њеним речима, посланци ће дискутовати и изјашњавати се о увођењу ванредног стања у Србији и о свим уредбама које је Влада Србије донела до сада.

"Очигледно да се неће појавити сви посланици, појавиће се посланици који сматрају да је Скупштина Србије право место за дебату, а они који бирају улицу, бирају лагоднији начин бављења политиком јер данас је лако и неодговорно позивати људе да се супротстављају држави и мерама које је струка одредила у циљу да буду спашени животи. Демократија је свима важна, али када погледате шта се дешава у целом свету и да Србија није ништа крива, одна се прво бира живот, па све остало“, навела је Гојковић.

 

Танјуг / Пинк / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


skupstina poslanici viziri maske rukavice

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.453.097 посета
Тренутно на сајту: 429 посетилац(a)