Сутра отварање аеродрома на Галовића брду у 10 сати (ВИДЕО) 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Сутра отварање аеродрома на Галовића брду у 10 сати (ВИДЕО)
Trenutno na sajtu: 535       |       Podeli:
25.09.2020 | 1 коментар(а)



Горњи Милановац - Свечано отварање аеродрома на Галовића брду у Прањанима, заказано је за сутра 26. септембар у 10 сати.
Аеродром Прањани, данас, фото: ГЗС

Овом чину присуствоваће председник РС Александар Вучић, Маја Гојковић и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Цео аеродромски комплекс простире се на 17,6 хектара са пистом дугачком 650 и широком 60 метара. Меморијални објекат је у облику авиона са раширеним крилима, поред кога ће се налазити и дрворед за разгледање и шетњу овим историјским пропланком чија улога је деценијама скривана од стране комунистичког режима.
На ово месту је пре 76 година слетело више савезничих авиона којима је евакуисано више од 500 америчких пилота. У част славне Мисије Халијард и подвига народа прањанског краја, окончани су радови на Горском аеродрому, на који је већ пре десет дана слетео први авион.

Иначе, мигови већ крстаре изнад аеродрома на Галовићу

 

 





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


aerodrom pranjani galovici

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Марица

    Треба рећи и написати на Галовићима. Ко зна колико смо, као основци, борића ту засадили, наравно, пешице одлазећи из школе у варошици са све ашовима и мотикама на раменима.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.188.372 посета
    Тренутно на сајту: 535 посетилац(a)