Пријатељи из Норвешке на пријему код председника Ковачевића 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Пријатељи из Норвешке на пријему код председника Ковачевића
Trenutno na sajtu: 605       |       Podeli:
25.04.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У пријатној и пре свега пријатељској атмосфери, гости из Норвешке су се председнику Дејану Ковачевићу захвалили на изузетно

пријатном дочеку и боравку у нашој општини, наводи се из ОУ Горњи Милановац.

Градоначелник Комуне Вефсн, господин Јан Арне посебно се захвалио на приказаним садржајима и обиласку наше општине. У норвешкој делегацији било је чланова који су први пут били у посети нашој општини, па их је Ковачевић упознао са радом локалне самоуправе.

Домаћин и његови гости разговарали су о разним темама и начину да се сарадња између две општине још више продуби. На састанку се говорило о социјалној заштити, наталитету, као и о старости становништва. Гости из Норвешке желе да улажу у нашу општину, желе да пренесу модел бриге о старим лицима из своје државе у Горњи Милановац. Председник Ковачевић је рекао да ће се ускоро у Скупштини Републике Србије пред посланицима наћи нови закон о социјалној заштити. Када он буде усвојен тачно ће бити прецизирани законски оквири у којима локална самоуправа може да делује када је у питању брига о старим лицима и старачким домовима.
Пријатељи из Норвешке на састанку су упознати и са пројектом реконструкције спомен парка Брдо мира. Ковачевић им је представио и објаснио који се све радови изводе и како ће након тога изгледати обновљен парк. Норвежани су показали велику жељу да донирају млада стабла дрвећа која би се посадила на месту некадашње норвешке шуме, која је због болести стабала посечена пре пар године.

На пријему се говорило и о размени ученика која се сваке године организује између две општине. Ове године у Норвешку иде једна ученица из Гимназије „Таковски устанак“, а на јесен у наш град долази средњошколац из Мушјена.
Након пријема код председника општине, гости из Норвешке посетили су милановачку Гимназију.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.104.041 посета
Тренутно на сајту: 606 посетилац(a)