Гојковић: Чачак је озбиљан кандидат за српску престоницу културе 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Гојковић: Чачак је озбиљан кандидат за српску престоницу културе
Trenutno na sajtu: 535       |       Podeli:
08.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Ускоро усвајамо буџет РС и као најважнији политички акт за једну државу очекујемо расправу и у сегменту културе и информисања.
Фото: ГЗС

Буџет неће бити умањен, чак имамо и благо увећање и успели смо у комуникацији са председником државе и председницом Владе чак и да  подигнемо неке ставке и улажемо у сегменте као што су „ Градови у фокусу „  преко кога је ресорно министарство подржало 22 пројекта и исто толико градова и општина у укупном износу од 83,4 милиона динара, рекла је министарка културе и информисања Маја Гојковић приликом посете граду Чачку .

Увели смо и новине као што је припрема за будућу престоницу културе РС, рекла је  министарка културе и информисања и објаснила о каквој категорији је реч.

„То је једна нова категорија са чијим припрема почињемо идуће године и омогућавамо  градовима да учествују у овом програму. Чачак је озбиљан кандидат и видим да се много улаже, имате галерије, Народни музеј , археолошка достигнућа и драго ми је да се не заборављају не само људи кроз историју, већ и неко попут Соње Савић која је оставила траг у модерном стваралаштву", рекла је министарка културе и информисања која је  како каже, у разговору  са градоначеликом Чачка сазнала да ће биоскопска сала у овом граду понети име ове чувене глумице.

Иначе, биоскоп Сутјеска почео је са радом 1. фебруара 1948. у згради Пољопривредне подружнице, која је у време настанка 1941. била намењена за изложбе, предавања и друге скупове и све до 2008. ради у оквиру предузећа Чачак филм. Биоскоп је срушен у пролеће 2016. кад је почела градња пословно - стамбеног комплекса, у чијем је простору нова биоскопска сала.

Биоскопска сала са холом налази се на простору од око 350 метара квадратних у сутерену зграде у улици Краља Петра Првог.

У сали има 80 места, од којих је 78 седећих, док су два места предвиђена за лица са инвалидитетом, што не значи да неће бити омогућено и више уколико се укаже потреба, а обезбеђен је и адекватан прилаз за ивалидска колица.Када је реч о техничкој опремљености. Биоскоп је  урађен по највишим светским стандардима, што подразумева сараунд и долби систем, врхунску резолуцију слике као и могућност за 3 Д пројекције. Такође, биоскопска сала је опремљена одличном климатизацијом, грејањем и јединственом расветом.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


maja gojkovic prestonica kulture

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.224.209 посета
Тренутно на сајту: 535 посетилац(a)