Боља цена малина увећаће и дневнице сезонским радницима 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Боља цена малина увећаће и дневнице сезонским радницима
Trenutno na sajtu: 537       |       Podeli:
13.04.2022 | 2 коментар(а)



Ивањица - Радови у њивама тек су почели а пољопривреднике већ мучи проблем где наћи квалитетну радну снагу.
Боља цена малина увећаће и дневнице сезонским радницима, Фото: Илустрација, ГЗС

Прошле године дневница за брање малина и другог воћа кретала се од 3 500 до 4 000 динара уз смештај и храну, а ове године биће виша јер је најављена и боља откупна цена.

Међутим, многима је неиздрживо да реде током читавог дана изложени високим летњим температурама па у ивањички крај све чешће стижу радници из других крајева Србије али и из Румуније, Бугарске, Молдавије, Украјине…
По речима власника имања услови за раднике последњих година доста су бољи. Уз добре дневнице и неколико пауза током дана, они добијају квалитетан смештај и храну а неретко за време бербе живе и хране се са њима под истим кровом.

 

 

 

Опширније у вечерашњем издању Дневника западне Србије.

 

 

ГЗС / Инфо Лига




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Miija

    Malina losa na dosta mesta nece trebati beraca ,negde ne valja gazda ,a negde I beraci! Prica se da ce biti I pakistanaca ako nasi nece da beru!
  • Srb

    E tacno je to da negde radnici borave pod istim krovom sa gazdom i pauze i super hrana al takvih gazda je 10% A ostali za dorucak parizer mali svakom radniku i poka hleba pa ti sto istane o granu na 40 stepeni i to mu je uzina oko 15 h normalno propalo al sta ce gladan covek mora da jede pauza jednom dvaput po deset minuta i ona mu se odbija od dnevnice uvece kad dodje kuci vecera i ako je njegov red za tusitanje tusiranje i u krevet a krevet u nekom podrumu iki.oid nekim trenom sa celovanom na prozoruma i vratima. To je prava istina. Trebala bi drzava da oformi komisiju al iz drugog kraja Srbije recimo ljude uz vojvodine pa da,upadne kod tih velikih gazada da vide kako brinu o radnicima. Opet kazem ima i gazda koji stvarno radniku posvecuju maksimalnu paznju kao clanu porodice.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.949.862 посета
    Тренутно на сајту: 538 посетилац(a)