Вучић: Идеја ММФ-а нема подршку Владе, заштитићемо најсиромашније пензионере 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вучић: Идеја ММФ-а нема подршку Владе, заштитићемо најсиромашније пензионере
Trenutno na sajtu: 395       |       Podeli:
13.05.2018 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је посао Владе Србије да заштити најсиромашније пензионере и додао да зато идеја

Међународног монетарног фонда (ММФ) да се најмање пензије не повећавају док се не надокнади новац онима којима је највише одузето, нема већину у влади.

Вучић је навео да би на основу повећања од осам одсто пензионери који имају пензију 25.000 динара требало годишње да добију 50.000 динара више, што је две додатне пензије у односу на период пре смањења.

Ако повећање иде од осам одсто на пензију од 25.000 из 2014. односно пре смањења, тај човек, жена, бака или дека ће имати пензију од 29.000 што је више него за 16,54 одсто више него 2014. године, рекао је Вучић на отварању Онкологије два.

Вучић је навео да та повишица од осам одсто пензионерима који примају 25.000 доноси 4.200 динара месечно, односно 12 пута толико - 50.000 годишње.

То су две пензије више него 2014. године, рекао је Вучић новинарима којима је појашњавао и оно што Међународни монетарни фонд ММФ тражи од Србије како би се онима са високим пензијама којима је највише одузето надокнадио новац.

ММФ тражи да сви идемо у рикверц како би се тим људима вратио новац, а наш посао је да заштитимо најсиромашније, рекао је Вучић и додао да за такву идеју не постоји већина у влади.

ГЗС/ Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.504.114 посета
Тренутно на сајту: 395 посетилац(a)