Концертом и изложбом на Цветном тргу у Београду најављен АРЛЕММ 2022 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Концертом и изложбом на Цветном тргу у Београду најављен АРЛЕММ 2022
Trenutno na sajtu: 747       |       Podeli:
01.07.2022 | 0 коментар(а)



Културно - уметничким програмом и отварањем изложбе фотографија на Цветном тргу у Београду,

означен је почетак манифестације АРЛЕММ 2022, коју публика и ове године може да прати уживо путем Yеттел мреже.

Вече је отворено музичким програмом истакнутих уметника из камерног ансамбла Монк, Дејан Крсмановић квинтета и Ди луна блуз бенда.
Том приликом отворена је и изложба „АРЛЕММ уметнички караван” која се истовремено налази на две атрактивне локације у Београду – на Цветном тргу и на савској променади „Београда на води”. Аутори изложбе су млади уметници, Милица Ђорђевић и Милован Илић, који прате рад ове несвакидашње манифестације од њеног настанка.

Након престонице, изложба ће свој пут наставити до Ариља, где стиже 16. јула на дан званичног отварања АРЛЕММ манифестације.

„АРЛЕММ представља јединствен доживљај са квалитетним музичким програмом, у уметнички и еко уређеном природном амбијенту, који ће ове године оплеменити наступ Гудачке репрезентације младих извођача на отварању АРЛЕММ - а 16. јула у Ариљу. На острву Уски Вир, на обалама Рзава - најчистије реке у Србији, овог лета слушаћемо Звонка Богдана, Зостер, Qуеен реал трибуте и многе друге”, истакао је директор АРЛЕММ манифестације Драгутин Младеновић и позвао публику да посети Ариље.

Присутнима се обратио аташе за културу Амбасаде Аустрије и директор Аустријског културног форума Адријан Фаркс истакавши значај сарадње Аустријског културног форума и АРЛЕММ фестивала.

И ове године партнер манифестације је компанија Yеттел путем чије мреже ће публика уживо пратити дешавања и програм манифестације. Тим поводом, Милица Бегенишић, менаџерка Yеттел фондације осврнула се на дугогодишњу сарадњу са АРЛЕММ-ом.

„АРЛЕММ и Yеттел имају исти циљ – да музику и уметност учинимо доступним што већем броју људи. Посебно нам је драго што, захваљујући нашој стабилној, поузданој и брзој мрежи, и у години у којој смо променили бренд, можемо допринети том племенитом циљу. Изузетно поштујемо то што АРЛЕММ већ годинама са неисцрпним ентузијазмом и љубављу ка музици, преноси праве вредности и млађим генерацијама. Драго нам је да управо са таквим организацијама негујемо партнерства.”

Централно место АРЛЕММ-а чине едукативни програми у којима еминентни професори и предавачи уметничке музике и примењених уметности, свакодневно одржавају радионице за талентовану децу и младе који долазе у Ариље из целог света.

Са више од 120 одржаних едукативних радионица, 200 концерата и 4500 индивидуалних часова наставе, АРЛЕММ заузима водеће место у културно -уметничким догађајима Србије већ више од једне деценије.

Реализује се под покровитељством Града Београда, Министарства културе и информисања, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Библиотеке „Добрило Ненадић”, Општине Ариље, СОКОЈ-а, Гоетхе
Института, Аустријског културног форума, бренда Еxтреме Интимо и других друштвено одговорних компанија и појединаца.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


arlemm arilje koncert izlozba

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.085.227 посета
Тренутно на сајту: 748 посетилац(a)