Тодоровић: Лаж је да Чачaни удишу најзагађенији ваздух на свету, неистине шире сајтови за које не знамо ни где ни како врше мерења 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Тодоровић: Лаж је да Чачaни удишу најзагађенији ваздух на свету, неистине шире сајтови за које не знамо ни где ни како врше мерења
Trenutno na sajtu: 776       |       Podeli:
24.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Чачани удишу одличан ваздух и то је лако проверљиво на сајту



ekologijacacak.rs на који сваки грађанин може да уђе сваког тренутка, а од јуче је то видљиво и на екрану на згради Дома културе, истакао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

„Град Чачак има две мерне станице, једна се налази на углу Рајићеве улице и Улице Жупана Страцимира, а друга на углу Балканске и Немањине улице. То јесу најпрометније саобраћајнице и логично је да су ту лоциране јер је ту и највеће загађење”, рекао је Тодоровић.

Он је истакао да је за сада највећи проблем у центру града котларница у згради Пролећа, на коме се заиста дуго ради и очекује се да ће и тај проблем бити ускоро решен. Тодоровић је истакао да се у Чачку много улагало у екологију и да се то континуирано радило како сада тако и у пртходним циклусима власти.

„Цела мрежа града Чачка је гасификована у протеклих 20 година. Само у протекле четири године Србијагас је уложио 14 милиона евра у гасификацију. Остало је 183 километра секундарне мреже како би било могуће да се гас довео до сваке куће у сваком селу, не знам да ли то негде постоји у централној Србији. Наравно да је потребно да се постави још неколико мерних станица, али постоји републичка агенција која се тиме бави и параметре утврђује она”, казао је Тодоровић.

Он је истакао да у граду нема ни једног великог загађивача, а све фабрике које се граде, дужне су да испрате све европске стандарде.

„Постоји 35 хиљада регистрованих возила и наравно да су они значајни загађивачи, као и индивидуална ложишта. Констатација да је град Чачак најзагађенији град на свету је заиста невероватна, не знам ко то може да схвати као истиниту информацију и заиста не желим да коментарошем објаве појединих сајтова и апликација за које не знам на који начин мере загађење ваздуха, јер постоје званичне институције које се тиме баве и ми слушамо њихове извештаје”, закључио је Тодоровић.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak aerozagadjenje laz vazduh merenja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.069.798 посета
Тренутно на сајту: 777 посетилац(a)