Живковић и Веља враћају паре 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Живковић и Веља враћају паре
Trenutno na sajtu: 498       |       Podeli:
24.06.2020 | 0 коментар(а)



Чак 18 листа, од укупно 21 које су учествовале у изборној трци, добило је из буџета по 7.450.100 динара на име трошкова кампање.

То значи да је партијама, које су као гаранцију положиле јемство, из државне касе исплаћено 134.101.800 динара. Осим на рачуне Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића, „Један од пет милиона" и Коалиције за мир окупљене око ЛДП Чедомира Јовановића, које нису користиле новац из буџета, средства су осталима легла до 15. јуна. Према Закону о финансирању политичких активости, сви они који нису освојили један одсто подршке грађана, односно 0,2 у случају мањинских партија, морају да врате паре.

Ко ће то морати да учини, знаће се када Републичка изборна комисија прогласи коначне резултате. Ипак, и сада је извесно да су мање од једног процента подршке добили Народни блок Велимира Илића (0,3 одсто) и "Нек маске падну" (0,3). На ивици су Левијатан, Здраво да победи и Уједињена демократска Србија, чији се резултат креће од 0,9 до један одсто гласова, што је доња граница за задржавање новца.

Партије су пре добијања новца морале да положе јемство у вредности средстава из буџета. Како је "Новостима" речено у Министарству финансија, у највећем броју случајева ради се о готовом новцу. Партије имају права да дају и банкарске гаранције или да ставе хипотеку на имовину.

За учеснике парламентарних избора, из буџета је намењено око 6,3 милиона евра. Износ се распоређује тако што се 20 одсто дели свима једнако за кампању, што је већ учињено, а 80 процената следује онима који су прешли цензус и освојили места у парламенту. Овај новац биће расподељен када Републичка комисија странкама подели мандате.

ГЗС/Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zivkovic velja pare izbori

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.824.743 посета
Тренутно на сајту: 499 посетилац(a)