Почиње Петровски пост 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Почиње Петровски пост
Trenutno na sajtu: 445       |       Podeli:
15.06.2020 | 0 коментар(а)



Православни верници данас започињу Петровски пост који се завршава дан пре Петровдана,

 празника који обележавамо 12. јула. Петровски пост назива се још и апостолски, почиње првог понедељка после Духовске недеље и траје до празника Светих апостола Петра и Павла.
Почетак Петровског поста је покретан,  јер зависи од Васкрса, а завршетак је непокретан. Због зависности почетка овог поста о Васкрсу, Апостолски пост најкраће може да траје једну недељу и један дан, а најдуже шест недеља.

Петровски или Петровдански пост један је од четири велика поста верника у Српској православној цркви. Иако не тако строг као Божићни, током поста Светих Апостола не једе се месо, бели мрс и јаја.
У току овог поста понедељак, среда и петак се посте на води. Уторак и четвртак се посте на уљу, док су субота и недеља на риби.

 

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


petrovski post crkva cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.289.743 посета
Тренутно на сајту: 446 посетилац(a)