У Ариље стиже фирма која ће запослити 400 људи 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
У Ариље стиже фирма која ће запослити 400 људи
Trenutno na sajtu: 655       |       Podeli:
08.10.2018 | 0 коментар(а)



Ариље – Председник општине Ариље Милош Недељковић истиче да је завршена примопредаја
Председник општине Ариље Милош Недељковић, фото: ГЗС

дужности након оставке Зорана Тодоровића и да се увелико ради на бројним пројектима.

“Оно што је мој претходник са својом екипом започео ми настављамо. Сутра у Ариље долази представник турске компаније Ертекс са којом је потписан меморандум о сарадњи у јуну ове године. Ова компанија се бави производњом еко коже и планирано је да у овој фабрици запосли око 400 радника", рекао је за Глас западне Србије председник општине Ариље.

Недељковић је истакао да је општина обезбедила локацију и да је потребно да се то земљиште са пољопривредног преведе у грађевинско.

"Обратили смо се министарству, и ових дана очекујемо завршетак тог процеса. Ако све буде ишло по плану, градња производних погона би требало да крене следеће године. Опрема је стигла, тренутно се налази у Београду. Сада се тражи магацин у Ариљу где би била смештена док не почне градња", прецизирао је први човек општине Ариље.

Према његовим речима уколико све буде ишло планираном динамиком изградња погона планирана је почетком следеће године. Турски инвеститори очекују да ће се чак 80 одсто целокупне производње извозити на европско и руско тржиште, а да месечни извоз буде више од два милиона евра.

Приликом потписивања меморандума најављено је да ће фабрику опремити најсавременијом технологијом и да ће се посебно водити рачуна о екологији. Осим постојећих, купљени су и додатни филтери за пречишћавање отпадних вода који су чак и изнад стандарда Европске уније.

Иначе, фабрика ће се простирати на 3000 метара квадратних, на око два хектара земљишта.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


arilje predsednikopstine turska investitor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.968.991 посета
Тренутно на сајту: 654 посетилац(a)