Председник Савеза студената: Ово нису студентски протести 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Председник Савеза студената: Ово нису студентски протести
Trenutno na sajtu: 444       |       Podeli:
06.04.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Студенти нису организатори протеста испред Дома Народне скупштине, нити су то студентски протести.

То тврди председник Савеза студената Београда и студент проректор Чачанин Боријан Соковић.

Он наводи да је реч о грађанским протестима, те да поједине политичке опције покушавају да злоупотребе студенте, њихову енергију и бунт и поставе их ”између кордона и својих злих идеја”.

– Сваки студент је грађанин ове земље и има своје индивидуално право да у протесту учествује или не учествује – каже Соковић за Танјуг.

Протест се, каже, може назвати студентским када сви студенти, без обзира на политичку опцију која је на власти, изађу на улицу и боре се за своја права, било да је реч о броју рокова, условима студирања, превеликој оптерећености или некој другој ствари која тишти студенте.

Зато је, каже, јасно да се протести који су у току не смеју етикетирати као студентски, јер су то протести грађана.

– Апелујем да се злоупотребе те врсте не врше и да студенти, као такви, протестују за студентске ствари – рекао је Соковић.

– Студенти су се још пре 80 година изборили за аутономију Универзитета у односу на државну политику, а данас смо сведоци тога да поједине политичке опције покушавају да злоупотребе студенте – упозорио је Соковић.

Каже и да за протесте нико није тражио подршку ни од организација са факултета, ни од Парламента Универзитета, нити од Савеза студената Београда.

– То говори да студенти нису организатори овог протеста, јер ко год од студената да га је организовао до овог тренутка би сигурно тражио нашу подршку – уверен је председник Савеза студената Београда.

Да протесте нису организовали студенти, каже, показују и захтеви студената Универзитета у Новом Саду, рекао је он.

Извор: Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.112.445 посета
Тренутно на сајту: 444 посетилац(a)