У ужички Дом здравља стигло 8.000 вакцина против сезонског грипа 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У ужички Дом здравља стигло 8.000 вакцина против сезонског грипа
Trenutno na sajtu: 431       |       Podeli:
15.10.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Заводу за јавно здравље Ужице дистрибуирано је 8.000 доза четворовалетне
Фото: ГЗС

Ваксигрип вакцине против сезонског грипа. Вакцина је дистрибуирана домовима здравља на територији Златиборског округа (Ариље – 500, Бајина Башта – 700, Косјерић – 400, Нова Варош – 500, Пожега – 500, Прибој – 700, Пријепоље – 800, Сјеница – 370, Ужице – 3130 и Чајетина – 400 доза вакцине).

Вакцинација против грипа се препоручује трудницама и лицима старијим од шест месеци живота са: хроничним поремећајима плућног система (укључујући астму), хроничним поремећајима кардиоваскуларног система, метаболичким поремећајима (дијабетичари и гојазне особе), бубрежним обољењима, хроничним неуролошким поремећајима, ослабљеним имуним системом укључујући особе инфициране ХИВ вирусом и примаоцима трансплантата, лица са малигним обољењима, без обзира на тренутни терапијски статус, лица старија од 65 година и чланови породица особа која су под повећаним ризиком а којима је контраиндиковано давање вакцине.

Такође вакцинација против грипа препоручује се и лицима смештеним и запосленим у геронтолошким центрима социјално - здравственим установама, као и здравственим радницима. Вирус грипа се врло лако и брзо преноси са особе на особу у јесењем и зимском периоду када се више борави у затвореном простору.

Једино правовремено вакцинисање спречава епидемију грипа и додатне здравствене компликације.

Вакцина против грипа може се дати истовремено са вакцином против ЦОВИД-19, при чему се вакцине дају у различите екстремитете.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VAKCINA UZICE SEZONSKI GRIP

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.430.012 посета
Тренутно на сајту: 432 посетилац(a)