Извештај о раду јавних предузећа и Статут поделили коалиционе партнере 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Извештај о раду јавних предузећа и Статут поделили коалиционе партнере
Trenutno na sajtu: 387       |       Podeli:
01.12.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Данашње скупштинско заседање обојило је гласање које је било веома необично
Председник општине Владимир Бабић и заменик председника Есад Хоџић, фото: ГЗС

јер су чланови владајуће коалиције гласали различито по неколико тачака дневног реда. Део владајуће коалиције , тачније чланови СПС -а за разлику од својих коалиционих партнера подржали су извештај о раду Туристичке организације, али су гласали против промене Управног одбора у ЈКП „лИМ”. Са друге стране одборници из редова СДП – а нису подржали предложене измене Статута.

Председник општине Владимир Бабић је мишљења да то није ништа необично и оценио првих 100 дана власти позитивно.

„Задовољни сам свим сарадницима али и опозицијом, сви делујемо конструктивно. Нисмо бирали људе који ће само да аминују све што се предложи , јер скупштина је место где треба да се размењују идеје, планови, циљеви, све стратегије развоја и смер развоја нашег града. То што неко не подржи неку ствар, не значи да мање од нас воли Пријепоље, већ да има другачије визије. То ни у ком случају не значи да не жели да иде даље у истом смеру којим смо кренули”, изричит је Бабић.

Онкаже да се рад владајуће коалиције може оценити као веома конструктиван, без имало тензија и да је текао у тоталној хармонији, међутим , како је казао, постоје поља која нису у потпуности покривена, а поједини већници су преоптерећени својим рефератима.

„Волео бих када би могли да укључимо чак и људе који су на сталном запослењу , потрудићемо се да и они активније учествују , доћи ће и до именовања помоћника како би добили што квалитетнију општинску владу и како би што више стигли да урадимо. У тим проширењима мислим да нико не губи , јер знамо шта очекујемо од људи који ће бити именовани на поједине функције”, тврди први човек општине Пријепоље.

Хоџић: Најважније је колико су грађани задовољни нашим радом

Говорећи о првих 100 дана новоформиране власти у Пријепољу заменик Председника општине Есад Хоџић каже да су постигнути импозантни резултати, почело се са решавањем нагомиланих проблема , неки су успешно решени док за неке постоје могућа решења.

„Мислим да су и грађани задовољни, најмање је битно колико смо ми задовољни, већ колико су грађани препознали снагу ове коалиције и способност општинске власти да Пријепољу коначно крене на боље. Што се тиче коалиционих партнера и самог врха локалне власти до сада није постојао ни један проблем или било какво мимоилажење. Све одлуке смо доносили углавном једногласно, радили смо сложно и наши резултати се виде”, тврди Хоџић.

Коментаришући данашње скупштинско заседање Хоџић је истакао да је СПС вероватно имао своје разлоге због чега неке тачке није подржао, а што се тиче његове одборничке групе истиче да је коалиција „Заједно за Пријепоље” још на консултацијама донела одлуку да ће бити против предлога о проширењу броја чланова Општинског већа.

„Такву одлуку смо донели из простог разлога што мислимо да је за то још доста рано и да је прво требало искористити све постојеће капацитете и добро организовати Веће па тек онда ући у његово проширење. Председник општине има ту могућност али и своју визију и стратегију а да ли ће до проширења доћи ускоро на основу данашње одлуке о промени Статута видећемо у наредном периоду. Ми ћемо до тада радити исто као и до сада у интересу града и свих грађана и надам се да ће они то препознати, као и наши коалициони партнери и не видим никакав проблем”, закључио је Хоџић.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje skupstina statut

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.747.854 посета
Тренутно на сајту: 387 посетилац(a)