Синдикат Наменске: Нећемо да учествујемо у кампањама и размирицама политичких неистомишљеника 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Синдикат Наменске: Нећемо да учествујемо у кампањама и размирицама политичких неистомишљеника
Trenutno na sajtu: 344       |       Podeli:
01.11.2018 | 0 коментар(а)



Лучани - Изјаве изречене на политичким трибинама Савеза за Србију које су одржане у Лучанима су неозбиљне и представљају

део предизборне кампање и политичке демагогије, каже се у саопштењу, Одбора Синдикалне организације предузећа „Милан Благојевић-Наменска“ АД Лучани, достављено медијима.

Улога Синдикалне организације предузећа „Милан Благојевић-Наменска“, није да учествује у политичким кампањама и размирицама политичких неистомишљеника стоји у саопштењу у коме се даље наводи:

„Због чега указујемо да се непровереним и нетачним тврдњама, саопштеним јавности, узбуњују запослени, чланови њихових породица и грађанство. Апелујемо на представнике политичких организација да не подстичу ширење страха и панике међу запосленима и грађанима, својим најавама да ће Фабрика бити продата, а радници остати без посла. Синдикална организација предузећа „Милан Благојевић-Наменска“, као заступник права радника и њихових интереса, а истовремено и озбиљан партнер у преговорима са руководством Фабрике, одговорно тврди да су изјаве изречене на предизборном скупу Савеза за Србију, неосноване и нетачне.

Мисија и улога Синдиката је, да својим деловањем и активностима заснованим на законским актима, заступа права и интересе радника и усклади интересе две групе: послодавца и радника. Са циљем да се пронађе заједнички језик, на обострано задовољство и корист, синдикалне активности су усмерене на то да се колективним укључивањем и удруживањем радника и колективним преговарањем са послодавцем, стално утиче на унапређивање услова за рад, као и на заштиту професионалних, радних, економских, социјалних и других колективних интереса.

Синдикална организација предузећа „Милан Благојевић-Наменска“, уз поштовање различитих ставова и мишљења група и појединаца, још једном апелује на све носиоце јавне речи, да приликом саопштавања тврдњи у јавности, саопштавају информације засноване на аргументима, јер све што није поткрепљено валидним документима, третира се као дезинформација, која у овом случају, потпуно неосновано, изазива панику, немир и страх од губитка посла међу запосленима у Фабрици „Милан Благојевић-Наменска“.

Желимо да верујемо да је свакој политичкој групацији у интересу, да запослених у Србији буде што више и да радници имају што квалитетније место у друштву. Такође, желимо да верујемо, да се приликом саопштавања нетачних информација, због којих се Синдикат оглашава, није размишљало много о утицају тих информација на раднике Фабрике „Милан Благојевић-Наменска“. Верујемо да ће ове сугестије утицати, да се убудуће Синдикат изузме из политичких размирица, на чему ће чланови Синдиката бити захвалани.

Подсећамо да је Синдикат самостална, демократска и независна организација запослених, у коју се запослени добровољно укључују, наравно уз превасходно поштовање људских права која су од суштинског значаја за остваривање слобода синдикалног организовања и деловања”, каже се у саопштењу Одбора Синдикалне организације предузећа „Милан Благојевић- Наменска“ АД Лучани

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Lucani Namenska sindikat

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.808.714 посета
Тренутно на сајту: 345 посетилац(a)