У Тополи се санирају три стамбене зграде, локална самоуправа суфинансира радове по моделу динар на динар 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni             

 
У Тополи се санирају три стамбене зграде, локална самоуправа суфинансира радове по моделу динар на динар
Trenutno na sajtu: 471       |       Podeli:
18.07.2021 | 0 коментар(а)



Топола – Представници три стамбене јединице потписали су уговоре са председником општине Топола о учешћу у суфинансирању активности на инвестиционом одржавању

стамбених зграда. У бесповратном суфинансирању активности три стамбене заједнице Општина Топола ће учествовати са нешто више од 700 хиљада динара. Радови који ће се суфинансирати односе се на стамбене зграде у улици Принца Томислава Карађорђевића 11, 13 и 15.

„Општина Топола обезбеђује 50 одсто новца али и саме стамбене јединице односно њихови управници заједно са станарима остатак новца. Ми смо прво определили буџетом 500.000 динара за то, међутим, ребалансом смо додали још око 200.000 тако да 700.000 динара је укупно издвојено за три стамбене јединице да изврше потребне радове. Позивам и друге стамбене јединице у општини Топола да прикупе новац и општина ће обезбедити на динар динар. Ту је и пројекат око енергетске ефикасности, ребалансом смо обезбедили новац, комисија ће да сачини правилник отворити јавни позив и ове године ћемо кренути у реализацију са физичким лицима и као што сам најавио биће потребна мања папирологија. Једино што ће бити потребно је доказ о легализацији или да је у процесу озакоњења. Интересовање је велико ми смо обезбедили два милиона динара у старту, али биће и ребаланса па ако буде потребе имаћемо још увећања“, изјавио је за ТопПрес први човек општине Топола Игор Петровић. 

Председник општине Топола Игор Петровић, фото: ТопПрес

Радови на стамбеним зградама су различити, а управници истичу да им оваква помоћ локалне самоуправе веома значи и да сами никада не би успели да обезбеде потребна средства за све планиране радве.

„Ми смо поднели захтев за радове на крову и поправку улазног дела. Око седамдесетих година је изграђена зграда има 16 станова и најстарија је у овој улици. Значи нам много ова помоћ, општина нам је помогла када је била поплава сада други пут без њихове помоћи не би могли сами ништа да одрадимо“, каже Радица Јевђић, управница стамбене јединице број 15 у улици Принца Томислава.

ГЗС/ ТопПрес

Радица Јевђић, управница зграде број 15, фото: ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zgrada novac topola sanacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.391.310 посета
Тренутно на сајту: 472 посетилац(a)