Љајић: Нови дани за сјенички туризам 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Љајић: Нови дани за сјенички туризам
Trenutno na sajtu: 592       |       Podeli:
05.07.2017 | 0 коментар(а)



Сјеница - Министар туризма, трговине и телекомуникација у Влади Србије Расим Љајић посетио је

сјеничку општину. Љајић је заједно са домаћинима, обишао видиковац Молитва у кањону Сјеничког језера и још неколико локалитета у Специјалном Резервату природе – Увац.

Разлог посете министра туризма Љајића је да се на терену, непосредно од домаћина, упозна са потенцијалима и могућностима развоја ове привредне гране.

“Неопходно је да се превасходно уредади добра инфраструктура до видиковца, мислим и на пут, али и на пешачке стазе које морају да буду уређене. Такође неопходно је да се више ради на промоцији ове туристичке дестинације. Охрабрујуће је да има све више туриста из иностранства који и поред скоро никакве кампање долазе да виде ово чудо природе, белоглавог супа, али све то мора више да се промовише”, истакао је Љајић.

Од представника локалне власти у Сјеници, Љајић је затражио конкретне предлоге на који начин би ресорно министарство могло да помогне даљи развој сјеничког туризма.

У разговору са министром, представници локалне самоуправе су обећали да ће у што краћем року израдити неопходне пројекте како би помоћ државе у реализацији пројеката из домена туризма, могла несметано да се очекује.

Министарство на чијем је челу министар Расим Љајић је већ учествовало у финансирању неколико пројеката чија је реализација у току, као што је изградња Сјеничке куће и подизање капацитета Ски центра Жари.

Министар Расим Љајић и председник СО Сјеница Мухедин Фијуљанин, фото:printscreen

Љајић је са председником општине Хазбом Мујовићем и председником скупштине Мухедином Фијуљанином, разговарао о редефинисању односа са ЈП Специјални резерват природе Увац и општином Нова Варош, као и о преузимању активније улоге општине Сјеница у будућем управљању Резерватом.

“Општина Нова Варош и општина Сјеница морају заједно да нађу договор око дестинацијске менаџмент организације, да се дефинише начин управљања. Џаба све ово што је од бога дато ако људи не учине и корак више ово ће остати само природна лепота, али никада неће постати призната туристичка атракција која ће доносити новац обема општинама.

Постигнут је конкретан договор да се, у непосредним договорима све три стране, изнађе најбоље решење које би задовољило све актере заинтересоване за даљи развој туризма у овом крају.

 

РТВ Нови Пазар / Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.079.531 посета
Тренутно на сајту: 593 посетилац(a)