Обрадовић: Одбор Драгачевског сабора дао максимум у организацији, контрола посетилаца са три прстена 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Обрадовић: Одбор Драгачевског сабора дао максимум у организацији, контрола посетилаца са три прстена
Trenutno na sajtu: 634       |       Podeli:
11.08.2021 | 0 коментар(а)



Лучани - Данас је министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић
Марија Обрадовић министарка државне управе и локалне самоуправе и Миливоје Доловић председник општине Лучани, Фото: ГЗС

посетила престоницу трубе. Она је  присуствовала седници саборског одбора и заједно са председником општине Лучани - Миливојем Доловић, обишла ову варошицу, те како теку припреме за реализацију сабора трубача у Гучи.

„Саборски одбор у Гучи дао је свој максимун у свим капацитетима, а сви околни градови су дали подршку организацији и од данас крећемо са строгим контролама, са добро организованим инспекцијским надзором , заједно са републичким и локалним тимовима, којих ће бити око 30 укупно. Осим оних уобичајних инспекција, посебно ће бити појачан рад санитарних, посебно због поштовања епидемиолошких мера. Нећемо бити попустљиви ни према коме, затвараћемо угоститељске објкете где се не буду поштовале мере. Имунизација је скоро стала, међутим када је речено да је обавезна вакцинисало се 200 људи. Гуча неће бити иста као што је била претходних година, строго ће се контролисати, са три различита прстена”, рекла је Марија Обрадовић министарка државне управе и локалне самоуправе.

Организатори сабора у сарадњи са Домом здравља и Министарством здравља, обезбедили су довољне количине брзих антигенских тестова како би се контролисале и спровеле противепидемиолошке мере.

„Ове године Сабор ће се одржати уз поштовање свих епидемиолошких мера уз контролу у сва три прстена. Најбитније је здравље наших сабораша и суграђана и увек ћемо инсистирати на поштовању мера. У наредних 48 сати биће стављена сва три прстена око Гуче да обезбедимо све оно што смо рекли. На прилазним путевима ка Гучи имамо пет пунктова два у Чачаку, један у Лучанима, један из правца Ивањице и Краљева и један пункт на Јелици, у другом прстену биће седам пунктова око саме Гуче, где ће улазак контролисати ковид редари и наравно трећи прстен у централном делу где ће се више повести рачуна о безбедности, начину понашања, па и о облачењу у самој Гучи”, рекао је Миливоје Доловић председник општине Лучани.

Иначе, Сабор трубача у Гучи почиње у петак 13. августа, а организатори најављују прави музички спектакл.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.182.303 посета
Тренутно на сајту: 634 посетилац(a)