Пораст новоболелих од корона вируса, не занемаривати благе симптоме 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Пораст новоболелих од корона вируса, не занемаривати благе симптоме
Trenutno na sajtu: 1607       |       Podeli:
31.10.2020 | 0 коментар(а)



Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 45.137 особа, а забележено је 814 смртних случајева,

показују подаци са сајта covid19.rs.

У Србији је због заразе коронавирусом, према последњим подацима, 1.048 хоспитализованих пацијената, док се 47 особа налази на респираторима.
Према последњем пресеку,још пет пацијената преминула су од ковида 19 у Србији, а коронавирус је регистрован код још 1.545 особа, што је највећи дневни пораст броја заражених од почетка епидемије.
Епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић навела је да је присутан тренд пораста броја заражених у школама, али су случајеви већином спорадични.
"Сваким новим даном је све више носилаца инфекције, не само лабораторијски потврђених случајева, већ оних који носе вирус, а да не знају и зато је од огромног значаја поштовање свих епидемиолошких мера", изјавила је Кисић Тепчевићева.
Начелник војне болнице "Карабурма" Иво Удовичић изјавио је да је ситуација веома тешка и истакао да су најопаснији људи који имају благу клиничку слику, не носе маске и тако преносе вирус.
Шеф катедре за имунологију медицинског факултета Душан Попадић оценио је да је Србија, у погледу повећања броја заражених, на истом путу као и Словенија и Хрватска, али да се са те путање може скренути ако се грађани буду стриктно придржавали мера.

Иако су, према његовим речима, те земље ближе колективном имунитету, сматра да није прави начин да се он гради тако стихијски, по цену великог броја заражених и преминулих.
"Ми смо на том истом путу, само каснимо десетак дана", указао је Попадић, напомињући да ти бројеви неће достићи размере као у Словенији и Хрватској.
Директорка Института "Батут" Верица Јовановић изјавила је да је ове недеље регистровано три пута више новозаражених него прошле и да се болнички капацитети пуне.
Она је истакла и да није прошло време тешких клиничких слика када је у питању ковид-19 и апеловала на грађане да буду лични контролори у спровођењу мера и да примењују мере превенције.

 

 

 

ГЗС / Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


porast broja obolelih korona virus epidemija srbija balgi simptomi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.986.373 посета
Тренутно на сајту: 1608 посетилац(a)