Градски челници обишли Дом слепих и слабовидих: У плану су куглана и стрељана 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Градски челници обишли Дом слепих и слабовидих: У плану су куглана и стрељана
Trenutno na sajtu: 362       |       Podeli:
29.05.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Градски челници обишли су Дом савеза слепих и слабовидих и овом приликом је речено да су у плану изградња куглане и стрељане
Фото: ГЗС

у дворишту Дома за слепе и слабовиде.
У овом дому је смештено Удружење визуелних уметника, као и стонотениски клуб „Борац”.

Јанко Митровић, председник Удружења визуелних уметника, фото: ГЗС


Јанко Митровић, председник Удружења визуелних уметника каже да су под овим кровом неких четири месеца, те да претендују ка томе да могу да делују друштвено, како би могли да организују разне догађаје и да нешто корисно да остваре за овај град.
Ђорђе Пејак, председник Стонотениског клуба „Борац” истиче да је веома задовољан успесима овог клуба, те да велики број Чачана може рекреативно да се бави овим спортом.

Владан Милић, помоћник градоначелника за област друштвених делатности града Чачка, фото: ГЗС


Владан Милић, помоћник градоначелника за област друштвених делатности града Чачка, приликом ове посете рекао је да је дбра комуникација између градоначелника и младих чачанских уметника који су завршили академију.

„Имамо одличну сарадњу, а циљ града да и градског руководства да младе враћа у Чачак, оне који су на студијама у Београду, у иностранству, да им створимо услове да могу да раде у свом граду и да обезбеђују себи егзистенцију”, казао је Милић.


„Ово је добар пример, треба наставити у циљу подршке свим овим удружењима и особама са инвалидитетом, као и и младим уметнмицима”, рекао је Милан Бојовић.

Према речима Немање Трнавца, члана градског већа ово је прави начин и добар пример како се локална самоуправа односи према удржењима у једном граду.

Немања Трнавац, фото:ГЗС

„У наредној години ћемо на овој локацији определити новац за пројекат изградњу куглане и стерљане , које су постојале на неким другим локацијама, мислим да људи који се овде налазе и њљуди из удружења свакако заслужују једну репрезентативну куглану у којој ће моћи да се да се одржавају домаћа и међународна првенства”, рекао је Трнавац.

Дејан Томић, председник Савеза слепих и слабовидих Чачак, фото:ГЗС


Дејан Томић, председник Савеза слепих и слабовидих Чачак каже да је сарадња са градом Чачком коректна, град је помогао, чак су ио дугови који су заостали од раније из претходног руководства решени.

„Самим тим што нам је овде стонотенисерски клуб „Борац”, он пројектима конкурише за средства као спортски клуб у граду Чачку, такође имамо мллде уметнико, и они пројектима и конкурсима издвајају средства, закупили су простор код , тако да та средства која она добију за плаћање простора дају Удружењу Савеза слепих и слабовидих, а ми са тим средствима која имамо покривамо трошкове плаћања грејања, струје, воде, комуналца и свега што имамо. Немамо никакву зараду , то је да једни другима помогнемо и покријемо поменуте трошкове”, рекао је он.

Према Томићевим речима Удржење финансира пројектима код Министарства за рад борачка и социјална питања.

„Надам се да ће бити још боље, ако што више чланова активирамо, у Србији нема саме организације која може у сваком тренутку да окупи 50 чланова. Ми имамо укупно 300 чланова, али ту има много њих који никада нису дошли, ми смо их обилазили, али ми треба да пробудимо свест уопште и породица да нису то људи који треба да седе у кући него људи који треба да изађу на улицу да се препознају да се виде”, истакао је Томић.

План и програм после епидемије

Томић је рекао да је Дом слепих и слабовидих имао добар план и програм за ову годину било неких радионица у обуци слепих и слабовидих људи у разним активностима, психолошке радионице, да се ангажује нутрициониста, међутим, због ванредног стања радионице нису кренуле.

„Надам се да ћемо ангажовати људе да одвојимо два излета, имаћемо обуку наших чланова за рад на рачунарима, за рад на андроиод телефонима, јер већина не користи андроид телефоне, говорне програме, поготову старија популација, јер стари телефони не функционишу и не раде. Првог јуна се враћамо се враћамо нормалном животу, старом систему рада, придржаваћемо се мера опреза које које су прописане”, закључио је Томић.


ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dom slepih i slabovidih poseta cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.480.012 посета
Тренутно на сајту: 363 посетилац(a)