Идеални услови за развој пшенице у Моравичком округу, након отапања снега саветује се обавезно ђубрење 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Идеални услови за развој пшенице у Моравичком округу, након отапања снега саветује се обавезно ђубрење
Trenutno na sajtu: 399       |       Podeli:
24.01.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Временски услови су идеални за зимско мировање воћака, чија се резидба врши у овом периоду, али када је реч

о Моравичком округу нешто се слабије одвија. Оно што се посебно саветује, јесте основно ђубрење", каже за Агропресс Бранко Танасковић и ПССС Чачак.



 ,,Савет је да сви воћари обаве основно ђубрење, након отапања снега, јер рокови су на измаку. Сви су услови да ћемо зимско мировање воћака имати са апетитом ове године, јер после и те како родне године саме воћке су у пуном мировању. У свим воћарским засадима, сви физиолошки услови смањени су на минимум, само за презимљавање воћака, тако да тренутне зимске температуре и мразеви не могу наудити засадима’’ додао је Танасковић.



Фото: ГЗС

,,Временски услови су идеални за развој пшенице, али у некој нормалној години, сетва је каснила, па је у МО засејано око 4000 хектара од планираих 6000. Имајући у виду да је прошле године засејано 9000 хектара, евидентан је мањак површина за пшеницу’’, каже за Агропресс Милан Дамљановић из ПССС Чачак.

Он истиче да је ове године 90 одсто пшенице ушло у фазу једног до два листа, када је она доста осетљива, али на срећу екстремно ниских температура није било, а снежни покривач допринео је да буде заштићена.

Пољопривредна сточна служба апеловала је произвођаче да повећају норму сетве у сетвеном периоду, тако да они произвођачи који су посејали 280 до 300 килограма семена и који имају гушће усеве, неће бити на мањку, чак ће добити и на квалитету.

Агропресс / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


psenica zetva sneg

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.341.545 посета
Тренутно на сајту: 400 посетилац(a)