Мали: Србија није презадужена, снагу показала кроз помоћ грађанима 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Мали: Србија није презадужена, снагу показала кроз помоћ грађанима
Trenutno na sajtu: 447       |       Podeli:
26.02.2022 | 0 коментар(а)



Србија није презадужена земља, а своју снагу показала је кроз помоћ грађанима, навео је министар
Фото:ГЗС

финансија и потпредседник СНС Синиша Мали.

У саопштењу наводи се да је реч о одговорну на твитер покушај Никезића и његовог послодавца Драгана Ђиласа "да бестидним лажима изнова унижавају одличне економске резултате наше земље".

Мали је истакао да је Србија своју снагу показала кроз помоћ грађанима, те да ће се наставити рад на увећању животног стандарда, а не као у њихово време, пражњења државне касе на уштрб пуњења приватних рачуна.

Он наводи да Србија није презадужена земља, већ управо супротно.

"Наша стопа јавног дуга је тренутно 52,4 одсто, што је далеко од нивоа који прописује Мастрихт. То што они покушавају да представе у својој твитер политици, далеко је од истине", изјавио је Мали.

Он додаје да се у доба највеће неизвесности на светском нивоу у Србији отварају фабрике и нова радна места.

Оцењује да је у време Никезића и Ђиласа то било незамисливо и немогуће, јер је њихова политика била само да што више новца похране на своје рачуне.

Као пример наводи отварање отварање фабрике у Сурчину која ће запослити 300 људи.

"Само за последњих пар година, председник је широм Србије присуствовао отварању преко 250 фабрика, док су они, у њихово време могли да присуствују једино стављању катанаца на производне погоне", изјавио је Мали и додао да је тада на стотине хиљада људи изгубило је посао.

Он је навео да је сада незапосленост у Србији на историјском минимуму.

Као потврду одличне економске политике наводи да је „Фић Ратингс“ у свом најновијем извештају потврдио кредитни рејтинг Србије на нивоу ББ+, уз стабилне изгледе за његово даље повецање.

Мали је оценио да су опозиционари све нервознији јер грађанима немају шта да понуде осим испразних прича.

Навео је и да је реч о екипи на челу са Ђиласом у чије време је Србија задуживана по енормним каматним стопама.

„Ваша камата је била 7,25 процената, а нама је данас данас око 1, 2 одсто и то значи да смо ми успели да изградимо медународни кредибилитет", навео је Мали.

Он је оценио да је једино што неки у опозицији могу да понуде је неизвесност.

“Србија је данас јака и стабилна, о цему говори и фантастицан резултат када је у питању стопа раста БДП-а. Прошле године она је била 7,5 процената, а 2020. године минус 0,9 одсто. Кумулативно смо остварили највеци раст у Европи, одмах после Ирске, и то у доба кризе и поред издвајања за помоц привреди и граданима у износу од 8,8 милијарди евра “, изјавио је Мали.

Додао је да је успех садашње власти што је захваљујући одговорној економској политици готово дуплиран БДП Србије у односу на Никезићево и Ђиласово време.

„Грађани треба да знају да смо креирали 20 милијарди евра БДП-а. То значи да је данас БДП у нашој земљи 53 милијарде евра, док је у доба претходне власти износио 33 милијарде", изјавио је он.

Мали је оценио да је тужно да о економској политици и изградњи земље говоре они који су допринели пражњењу новчаника грађана и животу у беди.

“Из године у годину, упркос изазовима подижемо минималну зараду, плате и пензије, али из реалних извора. Ове године реаговали смо и замрзавањем цена, а наши грађани нису осетили поскупљење струје", навео је он.

Додао је да је кроз робне резерве набављено и набавља се све што је неопходно да се не би угрозила стабилност државе и да би могли да реагујемо ако дође до несташица на тржишту.

Он је навео да је просечна плата у Србији 610 евра, а циљ је да до краја мандата следеће владе она буде 1.000 евра, а просецна пензија око 500 евра.

"Наша визија је боља, лепша и успешнија Србија и од тога не одустајемо”, закључио је Мали.

 

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.744.370 посета
Тренутно на сајту: 448 посетилац(a)