Основци се дружили са песником Љубивојем Ршумовићем 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Основци се дружили са песником Љубивојем Ршумовићем
Trenutno na sajtu: 791       |       Podeli:
29.11.2017 | 0 коментар(а)



Чајетина - У оквиру програма обележавања 60 година стваралаштва завичајног писца Љубивоја Ршумовића,

данас је у основним школама општине Чајетина уприличено дружење омиљеног дечијег аутора и ђака. Том приликом песник је деци говорио стихове из својих познатих збирки песама за децу, као и чувених „Фазона и фора“.

Гостовање познатог писца Љубивоја Ршумовића обрадовало је ђаке чајетинских основних школа. Њихов сусрет у школи у Мачкату започео је дечијом химном “Деца су украс света“, а онда је песник у свом стилу направио лепо и едукативно дружење са децом. Читао је своје песме, ученици активно учетвовали у њиховом довршавању, постављао питалице и загонетке и награђивао децу књигама.

Љубивоје Ршумовић, фото: Златибор прес

„Прошло је 60 година дружења, углавном са децом, мада ја пишем и за одрасле. Повратак у завичај за мене је увек на првом месту. Другарима у Мачкату сам рекао шта је Егзипери (иначе аутор „Малог принца“) рекао: „Ја долазим из детињства, тамо је мој завичај“. Ја такође мислим да све што сам до сада урадио и све што сам написао, уствари, води порекло из Љубиша, са Златибора, из мог завичаја“, казао је Ршумовић.

Ршум је до сада написао преко 90 књига, тако испунивши циљ који је сам себи давно зацртао: да има више књига него година. У писању не посустаје, а и даље са ršum2невероватном енергијом придаје велику пажњу деци. Своје утиске са дружења са писцем са нама су поделиле Јована Гудурић и Наталија Лончар.

Јована Гудурић и Наталија Лончар, фото. Златибор прес

„Много ми се свидело дружење са песником. Не знам да ли ћу имати прилику да га поново видим. Надам се да хоћу. Када порастем волела бих да постанем песник као што је он. Али, не могу сви да постану такви песници и тако добри људи“,

„Било ми је лепо и било ми је много драго што је Љубивоје Ршумовић дошао у нашу школу, јер је он мој омиљени песник. Много волим његове песме и приче. Највише су ми се допале „Видовите приче“.

Ђаци су уживали у једночасовном дружењу и са великом пажњом упијали сваку реч омиљеног песника, а за узврат су рецитовали неке од његових познатих стихова.

 

Златибор прес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.071.922 посета
Тренутно на сајту: 792 посетилац(a)