У оквиру акције „Зелени појас Чачка” засађена 372 нова стабла четинара и лишћара 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У оквиру акције „Зелени појас Чачка” засађена 372 нова стабла четинара и лишћара
Trenutno na sajtu: 380       |       Podeli:
01.11.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - У оквиру пројекта „Зелени појас Чачка”, у рубним зонама града, на пет локација,

у претходних неколико дана посађена су 372 нова стабла аутохтоних врста дрвећа.

Реализација пројекта „Зелени појас Чачка“, започела је садњом 82 аутохтоне саднице четинара (30) и лишћара (52) на углу Булевара Вука Караџића и Светогорске улице, која ће унапредити урбану климу и повећати зелене површине.

Акција је настављена садњом аутохтоних врста лишћара (19) и четинара (8) по у улици Данице Марковић, где је посађено укупно 27 стабала, а садња се наставила и у улици Славка Крупежа у коју се „улива” Булевар Танаска Рајића, раздваја стамбене објекте и пругу која пролази уз саму улицу.

Између се налази деградирани простор површине 56 ари и 65 метара квадратних. Пошумљавање ове површине пре свега има за циљ разграничење пруге и стамбених објеката у смислу сигурности становништва, смањење буке, да обезбеди резерве отворених простора и установи појас отвореног подручја, сачува регулацију и специфични карактер локалитета. Засађено је 27 аутохтоних садница четинара и лишћара .

Акција „Зелени појас Чачка” обухватила је и „МЗ Парк” и то локацију која се налази на углу улице Светог Саве и Булевара Вука Караџића где су изграђени објекти – зграде, око којих је остао деградиран и неуређен простор поред врло фреквентних саобраћајница, површине од 55 ари и 53 метра квадратна. Пошумљавање ове површине има за циља смањење деградираних површина, очување и унапређење природних предела у близини становања и смањење ефекта буке и аерозагађења у стамбеној зони. Засађено је укупно 38 аутохтоних врста четинара (15) и лишћара (23).

Пројекат „Зелени појас Чачка” реализован је као део споразума Града Чачка и Министарства заштите животне средине, вредност пројекта је 4, 5 милиона динара од којих је 1, 2 милиона определила локална самоуправа.

 

 

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak sadnja drvece zeleni pojas cacka

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.440.716 посета
Тренутно на сајту: 381 посетилац(a)