Члановима Удружења ратних војних инвалида и породицама палих бораца jеднократна помоћ од по 700 000 динара 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Члановима Удружења ратних војних инвалида и породицама палих бораца jеднократна помоћ од по 700 000 динара
Trenutno na sajtu: 355       |       Podeli:
22.10.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Поводом Дана Града сваке године, члановима Удружења ратних војних инвалида

и члановима породица палих бораца са територије града Ужица додељује се једнократна новчана помоћ, па је тако било и овог октобра. За подршку и разумевање из Удружења ратних војних инвалида Србије стигла је захвалница, коју су представници ужичког удружења уручили члану Градског већа за социјалну политику Слободану Грбићу, наводи се на сајту града Ужица.

„Догађаји од пре три деценије захватили су и наш крај, осим већег броја мобилисаних младића у тај страшни рат јавио се и већи број добровољаца, потврђујући дубоко наслеђено достојанство, снагу и патриотизам наших предака. Били су то храбри момци који су раме уз раме стајали на бранику своје отаџбине. И овај сусрет једна је од прилика да изразимо захвалност за све што су учинили за нашу заједницу”, истакла је обраћајући се присутнима председница УРВИ Ужице Љиља Цвркота.

Удружење ратних и војних инвалида Ужице, како је истакла, посебну захвалност дугује градском руководству и градоначелници др Јелени Раковић Радивојевић, јер ни ове године нису заборавили на ратне војне инвалиде и породице палих бораца.

„Иако смо свесни да више од годину дана живимо са тешком епидемијом која је захватила целу планету, то није била препрека да се из буџета издвоје новчана средства за једнократну помоћ за све чланове удружења. Изузетну сарадњу имамо и са чланом Градског већа Слободаном Грбићем, који је ту да саслуша наше проблеме и да нам у складу са могућностима изађе у сусрет. Надамо се да ће наша сарадња са градом бити настављена и у наредном периоду, а све са циљем унапређења услова за бољи живот чланова нашег удружења”, додала је председница УРВИ.

Ове године опредељена су средства у износу од 700 хиљада динара за исплату једнократне помоћи члановима Удружења ратних војних инвалида и породицама палих бораца, а у Градској управи надају се да ће у наредној години моћи да определе и виши износ средстава.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice ratni vojni invalidi pali borci pomoc

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.476.986 посета
Тренутно на сајту: 356 посетилац(a)