Италијанска компанија спас за воћаре у Прибоју и околини 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Италијанска компанија спас за воћаре у Прибоју и околини
Trenutno na sajtu: 431       |       Podeli:
02.09.2018 | 0 коментар(а)



Једна од најпознатијих италијанских компанија за прераду воћа, "Италиан фоод" уложиће 10 милиона евра

за изградњу свог погона за каше, бистре сокове и воћне концентрате у Прибоју, сазнаје "Блиц".

На тај начин воћарима овог дела Србије биће решено питање пласмана производа, који је до сада био непредвидив јер је услове и цену диктирало неколико хладњачара, који су држали монопол. О овој инвестицији јуче је министар пољопривреде Бранислав Недимовић обавестио воћаре из Прибоја, Пријепоља и околних места.

Извор "Блица" из Немањине 11 тврди да су све коцкице око улагања Италијана у нашу пољопривреду, после годину дана преговора, склопљене, и да би ускоро требало да се постави камен темељац.

- Ово је изузетно важна инвестиција за пољопривреднике из овог дела Србије, тим пре што се ради о светски познатом прерађивачу воћа, који послује у Европи, Азији и Америци, чији су клијенти многе водеће компаније, укључујући и "Нестле". Они ће откупљивати од српских пољопривредника малине, шумско воће, јабуке, шљиве, вишње, кајсије, брескве, јагоде крушке, трешње и друго воће и прерађивати га. То значи да ће пољопривредници обезбедити сигуран пласман за производе, а додатни бенифит ће бити и упошљавање више од 50 људи - наводи наш саговорник.Он додаје да су јуче о отварању овог погона обавештени и пољопривредници.

- Ту новину им је представио министар Бранислав Недимовић на састанку са воћарима. Управо његовим ангажовањем је ова призната италијанска фирма и дошла у Србију, иако је имала и понуде да у околним државама направи погон. На тај начин је испуњено обећање које је дато воћарима овог краја - да ће имати предвидиве услове пословања и сигуран пласман воћа, што досад није био случај - каже наш извор.

Из Министарства пољопривреде јуче су индиректно потврдили сазнања "Блица".

- Погон ће се изградити у околини Прибоја, и то за прераду воћа у каше, бистре сокове и воћне концентрате, али детаљи око ове инвестиције биће познати ускоро. Реч је о изузетно кредибилном италијанском инвеститору, који има своју мрежу на неколико континената. То је веома важно за српске воћаре, који ће имати сигуран пласман воћа, али и за државу - кажу у Министарству пољопривреде.

ГЗС/ Блиц, С. Вукашиновић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.299.437 посета
Тренутно на сајту: 431 посетилац(a)