Ухапшена група због малверзација са градским земљиштем у Пожеги 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Ухапшена група због малверзација са градским земљиштем у Пожеги
Trenutno na sajtu: 465       |       Podeli:
24.03.2021 | 0 коментар(а)



Пожега - По налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву данас је у Пожеги

ухапшено шест особа које се сумњиче да су вршиле малверзације у јавним набавкама у вези са пројектовањем уређења градског земљишта и водотокова у Пожеги.

Због сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја ухапшен је бивши одговорни у ЈП „Развојна агенција" у Пожеги. С. Д. (60).

Због сумње да су извршили исто кривично дело у помагању терете се чланови комисије за јавне набавке тог предузећа Ј. П. (73) и Д. Ð. (56), као и одговорно лице Бироа за пројектовање „РК 0.00" Т. Б. (31) , затим одговорно лице фирме „Форма ин“ из Ариља Д. Р. Б. (49) и одговорно лице инжењерске агенције „Прометеј“ из Ариља С.Б. (60).

У саопштењу МУП-а се прецизира да се сумња да је С. Д. је у току 2017. године, супротно Закону о јавним набавкама, расписао наруџбенице до 500.000 динара, иако је вредност послова који се односе на пројектовање водотокова и уређења градског грађевинског земљишта у 2017. години износила укупно 10.162.000 динара, што спада у јавну набавку велике вредности.

Сумња се да је он, уз помоћ Ј. П, Д. Ð. и 31-годишњакиње, запослене у Комисији за јавне набавке, сачињавао фиктивне упоредне анализе понуда од добављача ради избора најповољнијих понуђача.

На тај начин је, како се сумња, закључио укупно 25 уговора са три фирме за пројектовање у власништву Т. Б, Д. Р. Б. и С. Б. којима је плаћен аванс и омогућено да остваре противправну имовинску корист од 3.599.000 динара за уговорене пројекте који нису урађени и достављени наручиоцу који је оштећен за наведени износ.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву, док ће против 31-годишњакиње бити поднета кривична пријава у редовном поступку због сумње да је учинила кривично дело злоупотреба службеног положаја у помагању, саопштно је из МУП-а.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


hapsenje pozega

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.388.571 посета
Тренутно на сајту: 465 посетилац(a)