Турци би да граде део аутопута од Пожеге до Котромана 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Турци би да граде део аутопута од Пожеге до Котромана
Trenutno na sajtu: 330       |       Podeli:
10.10.2017 | 0 коментар(а)



Током посете турског председника Реџепа Тајипа Ердогана Србији биће потписан документ којим се Турска

укључује у пројекат изградње аутопута Београд – Сарајево.

Она подсећа да је траса овог аутопута кроз Србију позната и да ће се наставити на постојећу трасу Коридора 11, на деоницу од Прељине до Пожеге, дужине 31 километар.

"Од Пожеге, преостаје да се изгради још 60 км аутопута који ће ићи преко Ужица до Котромана на граници са Републиком Српском. Према првим проценама изградња овог дела аутопута је око 830 милиона евра", каже Михајловићева.

Тај документ - писмо о намерама за јачање и проширење сарадње у области саобраћаја и инфраструктуре - потписаће потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић и министар саобраћаја, поморства и комуникација Турске, Ахмет Арслан, истиче се у саопштењу кабинета потпредседнице Владе.

"Турска је од самог почетка подржавала овај пројекат, а сада имамо и писмо о намерама којим се потврђује спремност Турске да се активније укључи у реализацију овог пројекта. То значи да ћемо заједно са Турском дефинисати наредне кораке у реализацији овог пројект", истакла је Михајловићева.

Она додаје да се овим документом охрабрују инвестиције у транспортну инфраструктуру западног Балкана и подстиче сарадња Србије и Турске у области железничког, друмског, ваздушног и водног саобраћаја.

Потпредседница Михајловић подсећа да се управо у области инфраструктуре односи Србије и БиХ убрзано унапређују.

"Ово није први пројекат који Србија реализује заједно са Босном, али ће бити највећи до сада, после изградње моста Љубовија - Братунац са заједничким граничним прелазом, изградње вртића и реконструкције главне улице у Сребреници и договора о заједничком одржавању мостова на Дрини", додаје Михајловићева.

 

Танјуг / Глас западне Србије

 

 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.478.967 посета
Тренутно на сајту: 331 посетилац(a)