Мартиновић: Не смемо дозволити Ђиласу, Обрадовићу и Јеремићу да експериментишу 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Мартиновић: Не смемо дозволити Ђиласу, Обрадовићу и Јеремићу да експериментишу
Trenutno na sajtu: 512       |       Podeli:
06.09.2019 | 0 коментар(а)



Србија је озбиљна држава која има Устав и законе и не сме да се претвори у опитну станицу у којој ће Драган Ђилас,

Бошко Обрадовић и Вук Јеремић да спроводе политичке експерименте, а све зато што их народ не подржава и зато што не могу да оправдају бојкот избора, изјавио је функционер СНС Александар Мартиновић.
Мартиновић, који је учествовао на округлом столу власти и опозиције на Факултету политичких наука, на ТВ Пинк је рекао да није могао да верује да га је на том скупу дочекао предлог закона о предизборној влади Србије, о предизборној влади АП Војводине и о предизборним организма локалне самоуправе.

„Рекао сам да је то противуставно, то не постоји, такве формулације не постоје у Уставу, не постоје нигде ни у једној демократској држави зашто нешто тако да постоји у Србији", упитао је Мартиновић.

Навео је да је на поцетку данашњег округлог стола председник Нове странке Зоран Живковић извео политички перформанс и најбруталније извређао председника Србије и СНС Александар Вучића, исмевао му се за све што ради и потом је са колегом напустио скуп.
„Ако изузмемо на страну Зорана Живковића, који очигледно више не представља било какву политичку снагу у Србији, мој лични закључак везан за све те бројне идеје како треба реформисати наш политички систем је, кад све саберете и одузмете, да се све своди на једно - само да пронађемо неки начин да спречимо Вучића да уопште учествује на изборима или у изборној кампањи", каже Мартиновић.

Навео је да је данас рекао и представницима НВО и представницима појединих политичких странака да је Закон о избору народних посланика донео ДОС 2000. године, да је првобитни Закон о финансирању политичких активности предложила влада Зорана Живковића, да је 2011. донет нови Закон о финансирању политичких активности када је председник Репубилке био Борис Тадић и када је тај закон у парламенту изгласала ДС.

„У то време после 2.000 имали сте изборе 2003, 2007, 2008, па 2012. и ништа није било спорно у тим законима све док је ДС, односно док су странке ДОС-а, успевале после тих избора да формирају власт у Србији", навео је Мартиновић.

Проблем је, каже, настао, по њима, онога момента када је по тим законима које су они доносли победио Вучић и СНС.

„Од тада у Србији наводно ништа не функционише, Вучић је диктатор, имамо најгори могући политички систем. И данас сам питао кажите ми све те ваше идеје, како треба реформисати политички систем у Србији, све је то супер, али кажите ми где то постоји? Да ли то постоји у било којој цивилизованој, демократској држави на свету или у ЕУ? Јел то постоји у Великој Британији, Француској, Немачкој, Италији, Шпанији. Па не, каже, то не постоји нигде, али би било добро да постоји у Србији", навео је Мартиновић.

Упитан да ли је данас било прихватљивих предлога на тему медија и финансирања политичких партија, Мартиновић је рекао да је СНС показала заиста добру вољу учешћем на овим састанцима да саслуша мишљење и невладиних организација и опозиционих странака о томе шта треба променити у области медија и финансирања политичких активности.

„И данас смо рекли да су за за нас неке идеје прихватљиве, али да претходно мора да се дефинише шта је изборна кампања, шта су јавни ресурси, шта се подразумева под појмом јавног, а шта страначког функционера. Има идеја које су и за нас прихватљиве, али ће бити потребно извесно време да се одређене ствари искристалишу", навео је Мартиновић.

На округлим столовима више не учетвје Савез за Србију, а Мартиновић каже да ће СНС и даље учествовати на тим скуповима и да напредњаци имају добру вољу да разговарају и прихвате све идеје које могу заиста да унапреде наш политички систем.

„Али, нисмо спремни да прихватимо да Србија буде место у коме ће они који су опљачкали Србију, који су нас довели до политичког и економског слома да спроводе било какве политичке експерименте", поручио је Мартиновић.

Упитан о одлуци СзС о бојкоту избора, Мартиновић каже да је њима јасно да немају шта да траже на изборима на којима учествује Вучић.

„Смисао свих њихових предлога је да се забрани учешће Вучића на изборима, када Вучић и СНС не би учествовали на изборима, они би наравно на тим изборима учетсвовали, али пошто знају да ће Вучић да их потуче до ногу они траже разлог зашто да не изађу на изборе", навео је Мартиновић.

Тако, додаје, кажу, да им не ваља уређивачка политика РТС, а на РТС све њихови људи, кажу да им не ваља уређивачка политика у медијима, а већина медија је у њиховим рукама.

„Данас сам питао, како је могуће, где то постоји у свету и Европи да имате једну телевизију, мислим Н1, која није регистрована у Србији и која 24 сата води најбесомучнију могућу кампању против председника Републике, Владе, министара, посланика из СНС, која не плаћа порезе у Србији, а ради у Србији и притом не поштује ниједан закон и а пропис који је донела Србија. На то питање нису умели да ми одговоре", каже Мартиновић.

Порблем СзС је, наводи, што их народ неће и зато би да спрече Вучића да уопште учествује на изборима.

„Што се мене лично тиче, њихова је ствар да ли ће да учествују на изборима, али учествовали они на изборима или не, ни на који начин неће довести у питање легитимитет власти у Србији, легитимитет председника Републике и легитимитет нове Народне скупштине", закључио је Мартиновић.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.839.688 посета
Тренутно на сајту: 513 посетилац(a)