Учимо децу еколошким вредностима 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Учимо децу еколошким вредностима
Trenutno na sajtu: 330       |       Podeli:
23.11.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Малишани из предшколске установе “Моје детињство” били су у прилици да уз помоћ пројекта “Зелена Јабука” обогате своја еколошка знања.

Пројекат се сваке године традиционално преноси у другу предшколску установу, тако да ће после Чачка бити активиран у Новом Саду.

Према речима координатора за екологију, Светлане Јанковић, на пројекту се радило у вртићима на градском, али и на сеоском подрчују.

Светлана Јанковић, фото: Глас западне Србије

“Трудили смо да децу што више упознамо са еколошким вредностима, али и да им пренесемо колико је битно чувати животну средину. Остварили смо добру сарадњу са свим еколошким удружењима са територије града, па су малишани били у прилици да у пракси виде како живе поједине животиње, птице и како се узгајају биљке”, изјавила је Јанковић.

Пројекат “Зелена јабука” само је обогатио већ постојећа еколошка знања код деце, јер по речима директорке Сузане Симеуновић, запослени у вртићима се труде да им увек пренесу потребна знања из ове области.

Сузана Симеуновић, фото: Глас западне Србије

“И по завршетку пројекта ми ћемо наставити децу да учимо о еколошким вредностима. Да их упознајемо са животном околином и сиуацијама у природи. Од малих ногу морају да уче како треба да се понашају према другима, али и према себи”, нагласила је Симеуновић.

Пројекат “Зелена јабука” симболично је започет у Чачку прошлог новембра, управо тако што су малишани из вртића “Мали капетан” посадили дрво јабуке у дворишту и на тај начин дали свој допринос очувању живтне околине.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.374.560 посета
Тренутно на сајту: 331 посетилац(a)