50 хектара за 50 газдинстава 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
50 хектара за 50 газдинстава
Trenutno na sajtu: 576       |       Podeli:
24.12.2018 | 0 коментар(а)



Топола – Воћари и повртари већ од следеће године имаће шансу да уз повољне услове осигурају своје засаде. Општина Топола ће покренути

пилот пројекат „50 хектара за 50 газдинстава“, а пројектом је предвиђено да пољопривредници из области повртарства и воћарства за хектар противградне мреже добију кредит на 10 година.

„Ово ће бити пилот пројекат први у Србији, где ће заједно радити општина, држава преко министарства пољопривреде, пословне банке и осигуравајуће куће како би сви заједно допринели да се у наредним годинама под веома повољним условима што већи број парцела покрије противградном мрежом“, рекао је председник СО Топола Драган Јовановић.

Општина Топола ће половином јануара упутити позив свим заинтересованим пољопривредницима. Најважнији услов је да воћари односно повртари буду кредитно способни.

„Општина Топола ће покривати камату на ту суму а држава ће давати повраћај од 50 одсто. Очекујемо да целокупна уградња мреже на једном хектару неће прећи 9500 евра што значи да ће пољопривредник за неких 4800 евра добити хектар мреже са отплатом на 10 година без камате пошто од државе добије субвенцију од 50 одсто на уложену суму“, истакао је Јовановић.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


град мрежа пројекат воће поврће

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.143.516 посета
Тренутно на сајту: 576 посетилац(a)