Буџет Краљева четири милијарде, највећи у историји града: За капиталне инвестиције планирано више од 1,2 милијарде 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Буџет Краљева четири милијарде, највећи у историји града: За капиталне инвестиције планирано више од 1,2 милијарде
Trenutno na sajtu: 352       |       Podeli:
11.12.2019 | 0 коментар(а)



Краљево - Своје мишљење о буџету за 2020. годину моћи ће да дају и грађани у јавној расправи, с тим што ће коначну реч о најважнијем градском документу

дати одборници Скупштине града на наредној седници, која би требало да се одржи до краја ове године. Но већ сада је јасно да ће градска каса у следећој години бити пунија него икада. Планери из Одељења за финансије градске управе и градски већници тврде да је буџет реалан, добро пројекован, да има развојну компоненту и да обезбеђује нормално функционисање свих области надградње, почев од социјалне заштите, образовања, здравства, културе, укључујући, наравно, и издатке за плате и трошкове, као и сервисирање преузетих обавеза.

Укупни приходи утврђени су у износу од 3.984.738.268 динара, а планирани расходи од 4.370.206.000 динара, с тим што ће се дефицит од 385,5 милиона динара финансирати из неутрошених средстава из претходних година.

За финансирање капиталних инвестиција, које би требало да привуку највећу пажњу грађана у јавној расправи, али и скупштинских одборника, предвиђено је 28,5 одсто буџета, нешто више од 1,2 милијарде динара.

Од пореза највећи буџетски приход

У структури прихода највеће учешће имаће порези (64,10 одсто) и односе се на порез на доходак, добит и капиталне добитке, затим порез на имовину, добра и услуге, као и друге пореске приходе.

Донације, помоћ и трансфери, који су и раније представљали значајну буџетску ставку, са 829 милиона динара чине 20,80 планираних прихода и примања буџета, у чему су највећи приходи по основу трансфера од других нивоа власти од 810 милиона, пре свега од републике у износу 746 милиона динара.

Од продаје земљишта планирано је 130 милиона које ће, као и ове године, бити понуђено на продају привредним субјектима са подручја града Краљева.

За урбану регенерацију у Доситејевој улици 648 милиона динара

Осим финансирања капиталних инвестиција са 1.264.173.000 динара, затим плате, додатке и накнаде запосленим, за које су планирани расходи од 823 милиона, за субвенције јавним и нефинансијским предузећима и организацијама, разне донације, порезе и таксе планирано је 277 милиона динара.

Основно и средње образовање и Центар за социјални рад могу да рачунају на око 430 милиона динара, а за саобраћај, обзиром да Краљево нема сопствени јавни превоз, следеће године биће издвојено 979,5 милиона динара.

За Програме урбане регенерације у Доситејевој улици, који се највећим делом финансира из кредита Светске банке за који је гарант Република Србија, као и неке пројекте Комесаријата за избеглице и Пројекат енергетске ефикасности и сл. , у градском буџету планирани су расходи од 647,5 милиона .

За седам установа културе у буџету за следећу годину планирано је око 253 милиона динара.

ГЗС / Миланко Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.483.218 посета
Тренутно на сајту: 353 посетилац(a)