Лето у Библиотеци ове године дуже траје 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Лето у Библиотеци ове године дуже траје
Trenutno na sajtu: 446       |       Podeli:
20.08.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” наставља током августа и септембра да реализује радионице

за младе, у оквиру програма Лето у Библиотеци 2018. Новинарска радионица биће организована током четири дана, 23, 24, 27. и 28. августа 2018. године. Новинарка Зорица Лешовић Станојевић ће, између осталог, чачанске средњошколце упознати са основама новинарских форми, указати на разлику између штампаних и електронских медија, дати занимљиве осврте на то како се ради интервју, али и указати на значај медија и могућу манипулацију. Полазници ће учествовати у раду, биће новинари на терену, а у томе ће им помоћи и библиотекарке и координаторке радионице Биљана Раичић, Душица Брковић и Марина Белић.

Лето у Библиотеци ове године ће трајати и након школског распуста, па ће 7. и 8. септембра ученици чачанских средњих школа имати прилику да, поводом Међународног дана писмености, учествују на радионици језичке културе – употреба архаизама и неологизама „Како је ваљано постало cool”. Водитељи програма су Марија Радуловић и Тања Вуковић, а гост ће бити проф. српског језика и књижевности Владимир Димитријевић. Активним учешћем, коришћењем речника, али и нових технологија радионичари ће имати прилику да своја знања материјализују.

Програм и резултати радионичарског рада биће представљени на заједничкој изложби Лето у Библиотеци 2018. која ће бити организована 11. септембра.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.112.158 посета
Тренутно на сајту: 446 посетилац(a)