Дом културе покренуо дигиталну филмску платформу LIGHTBOX 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Дом културе покренуо дигиталну филмску платформу LIGHTBOX
Trenutno na sajtu: 448       |       Podeli:
29.04.2021 | 0 коментар(а)



Чaчак – Филмски програм Дома културе Чачак је увео новину у области презентације својих програма.

Покренута је дигитална филмска платформа LIGHTBOX, која ће допринети квалитетном представљању различитих филмских форми: краткометражних играних филмова, документарних, експерименталних и анимираних филмова.

Такође, LIGHTBOX ће учинити доступним и друге садржаје везане за филм као што су видео интервјуи, подкаст, рецензије, критике, стручни коментари. Циљ је да се гледаоцима приближе различите ауторске поетике и опуси, као и да се упознају са појединим појавама, аспектима и феноменима у домаћој и страној кинематографији. На тај начин LIGHTBOX жели да постане и остане добра навика својих гледалаца.

Први програм који почиње 30. априла и трајаће до краја маја је SRBIJA.DOCS – SAVREMENI SRPSKI DOKUMENTARISTI.

Биће представљено петоро аутора различитих проседеа, животне доби и обима стваралачког опуса, активних у продукционој, едукативној и приказивачкој делатности када је документарни филм у питању: Игора М. Тохоља, Дејана Петровића, Милана Белегишанина, Александру Митрић Штифанић и Мају Новаковић.

Редитељ, чији филмови „Сведок једног времена“ и “Контрафаза“ отварају циклус, је Игор М. Тохољ. Аутор више од тридесет угавном документарних и експерименталних филмова, такође и уметнички директор фестивала ДОК и селектор документарних програма Фестивала европског филма Палић.

„Сведок једног времена“ је дугометражни документарац о некадашњем Дому синдиката, установи значајној у ширем друштвеном и културолошком контексту за разумевање високе и популарне културе бивше СФРЈ. Кратки филм “Контрафаза“ бави се суицидалним безнађем у урбаним срединама, а недавно је премијерно приказан на 68. Мартовском фестивалу.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dom kulture digitalna platforma

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.742.742 посета
Тренутно на сајту: 449 посетилац(a)