Суд ослободио бившег директора Дома; Љубишу Савковић кривично гонили јер је радници дао већу плату ! 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Суд ослободио бившег директора Дома; Љубишу Савковић кривично гонили јер је радници дао већу плату !
Trenutno na sajtu: 1172       |       Podeli:
01.04.2018 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Виши суд у Ужицу, у већу састављеном од судије Јовише Лазаревића председника Већа, Верице Пантелић и Зорана Милинковића чланова

 већa и записничарем Зорицом Милинковић, у кривичном предмету против окривљеног Љубише Савковић из Пријепоља због кривичног дела злоупотребе службеног положаја по жалби Основног јавног тужилаштва из Пријепољу изјављене на пресуду Основног суда у Пријепољу на седници већа 13.3. 2017. године потврдило је пресуду суда у Пријепољу којом се окривљени Љубиша Савковић ослобађа оптужбе наводи се у пресуди Вишег суда Ужице. У образложењу се наводи да је суд правилно утврдио чињенице и констатовао да је Зумрети Стршевић без обзира што као шеф рачуноводства у пријепољском Дому Културе није имала седми степен припадао коефицијент који је предвиђен за посао који је обављала. Тужилаштво је међутим сматрало супротно да није имала право на плату која је предвиђена за лице са седмим степеном без обзира што је тај посао обављала већ на плату за шести степен који је Стршевићка поседовала. Оптужба против Љубише Савковића темељила сена на томе да је злоупотребио службени положај тиме што је радници дао ВЕЋУ ПЛАТУ од степена који је поседовала, без обзира на посао који је радница Стршевић у критичном тренутку обављала ?! ,,Окривљени Љубиша Савковић није прекорачио границе својих овлашћења приликом одређивања коефицијента радници Дома распоређеној на месту Шефа рачуноводства Зумрети Стршевић. За такво своје становиште суд је дао јасне и уверљиве разлоге које је у свему прихватио и Виши суд“ наводи се између осталог у одлуци судске инстанце у Ужицу.

Ујдурма бивше пријепољске власти

Љубиша Савковић најпре је смењен са места директора Дома Културе а на то место тадашња локална власт предвођена СДП, СРС,ДС именовала је Мирка Малешић који је у том тренутку обављао приправнички стаж у овој установи, што је ипак био преседан да приправник постане И директор. Уследио је притисак на шефицу рачуноводства Зумрету Стршевић која је одбила како је изјавила да учествује у криминалним радњама у које су биле уплетене локалне власти. Занимљиво је да је на њено место доведена особа блиска тадашњој начелници Ханки Хајдаревић и да је у једном тренутку Дом имао чак два шефа рачуноводства. Убрзо је Зумрета Стржевић добила отказ под разним оптужбама где се ударило и на част ове храбре девојке. Скоро сви медији у земљи па чак поједини у иностранству објавили су причу како је након креираних оптужби за неморал Зумрета Стршевић лекарским уверењем сачувала девојачку част и образ. ,,Тражили су од мене да учествујем у подметању Савковићу, говорили ми да не штитим Србина, али ја сам то одбила. Нисам хтела да учествујем у прљавим играма око једног човека за кога знам да је честит. Знам да многи Бошњаци мисле исто. Била сам изложена невиђеном прогону али ме је суд вратио на посао. Онима који су то радили неможе служити на част. Али иако сам прошла тешке тренутке, од којих ми се и сада диже коса на глави поново бих исто учинила. Само су ретки тада били уз мене. Сећам се како су се и медији тада кукавички понашали, поготову они под контролом тадашњих власти. Заувек сам захвална Гласу западне Србије, један је од ретких који није попустио под страховитим притиском и остао доследан. Да није било њега била бих самлевена. Што се тиче Љубише ја као Бошњакиња честитам том човеку слободу. Бедно бих се осећала данас да сам га продала зарад нечије идеје, политике или некаквих циљева.

Бити човек је диван осећај “ каже Зумрета Стршевић.


Медији криви за муљање, тужбе и претње

Иначе бивша пријепољска власт остаће упамћена по неколико афера, почевши од дељења косачица и лампека функционерима локалне власти и њиховим блиским сродницима. За те наводе које су изашле у јавност локална власт оптужила је медије, пре свега Глас западне Србије. Међутим нова власт према медијимa, понела се још горе. Челник локалне власти Самир Тандир поднео је тужбу против Гласа западне Србије због изношења у јавност афере око теткине фирме,пребацивања новца из Спортског савеза и коментара својих суграђана. Истовремено до информација се долази далеко теже за разлику од предходника који су донекле И били спремни да одговарају на питање медија. Садашња власт замерила нам је што смо покренули питање набавке канцеларијског намештаја, градње без дозвола, квалитета иведених радова на шта се жале грађани,неоправданог трошења буџетских средстава за поклон пакете због чега је директорка Центра најавила кривичну пријаву против власника ГЗС Гвоздена Николић тврдећи да је измислио афере по налогу предходне власти ? Истовремено рад локалних органа власти апсолутно је И даље блокиран за скоро све медије, сем одабраних. Тако на пример, иако смо безброј пута покушавали, још увек нам нису доступне одлуке Општинског већа за шта је одговоран лично Драгољуб Зиндовић председник општине.
Са друге стране када је у питању локални парламент, однос са медијима је знатно бољи. На нашу меј адресу радовно стиже материал за седнице скупштина што није случај са седницама Општинског већа.
ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.002.340 посета
Тренутно на сајту: 1172 посетилац(a)