Тодоровић: Бесплатно ђубриво за пољопривреднике, 40 милиона за запошљавање и 340 хиљада за вантелесну 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Тодоровић: Бесплатно ђубриво за пољопривреднике, 40 милиона за запошљавање и 340 хиљада за вантелесну
Trenutno na sajtu: 596       |       Podeli:
07.11.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – На данашњој 74. седници Градског већа утврђен је предлог измене Акционог плана за запошљава за 2018. годину

за шта је опредељено 40 милиона динара средстава”, рекао председник Градског већа града Чачка Милун Тодоровић додајући да је остало је 5.440.000 динара неутрошених средстава из свих пет мера активне политике запошљавања.

,,Ми смо одлучили да определимо и тај новац за стучну праксу, зато што све више младих и факултетско образованих људи жели да стиче нова знања”, рекао је Тодоровић.

Тодоровић је навео да су у првих девет месеци сва Јавно комунална предузећа позитивно пословала, осим регионалног система `Дубоко`, чији негативан билан износи 7.5 милиона динара, који се највише базира, по његовом мишљењу, на лошу селекцију примарног отпада на самој депонији.

,,Из `Дубоког` свој негативан биланс правдају повећањем цена горима, пошто они троше 22 хиљаде литара горива за транспорт мокрог и сувог отпада”, рекао је Тодоровић.

Градски већници донели су одлуку о расподели 247.5 тона минералног ђубрива КАН, који је град добио од Владе РС из Управе за робне резерве.

,,Око 580 наших пољопривредника добиће по 500 килограма ђубрива КАН за ову сезону. Такође, опредељена су средства за превоз”, рекао је Тодоровић.

Између осталог, Градски већници су определили два милиона чачанском Спортском савезу који ће надоместити све термине у халама Атеница, Соколана и свим осталим спортским објектима за све оне категорије које су повлашћене и које не плаћају термине.

,,Оно што је важно рећи је да смо на данашњој седници определили 340 хиљада за вантелесну оплодњу, 40 хиљада додатних средстава и 300 хиљада за 25. породицу која је поднела захтев за вантелесну оплодњу”, изјавио је Тодоровић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gradonacelnik todorovic cacak gradsko vece

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.464.469 посета
Тренутно на сајту: 596 посетилац(a)