Фабрици: Европска унија пружа подршку развоју предузетништва 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Фабрици: Европска унија пружа подршку развоју предузетништва
Trenutno na sajtu: 780       |       Podeli:
22.06.2018 | 0 коментар(а)



Сјеница - Шеф Делегације Европске уније (ЕУ), амбасадор Сем Фабрици обишао је данас

у Сјеници, током другог дана посете југозападној Србији, предузеће Masry Плус, које је уз подршку ЕУ добило опрему за производњу шећера и унапредило своје пословање, наводи се у саопштењу.

Амбасадор Фабрици је рекао да је незапосленост проблем који погађа како Србију тако и земље Европске уније, те зато ЕУ у Србији подржава пројекте који подстичу предезетништво, нарочито међу младима и женама.

„Младе генерације треба да добију прилику да покрену и развију своја предузећа, буду креативни, кандидују добре пословне идеје и искористе прилике које се нуде, док је на властима да створе окружење које је повољно за пословање. Тако ће млади бити део решења а не део проблема“, рекао је шеф Делегације ЕУ Сем Фабрици.

Амбасадор Фабрици је такође позвао локалне самоуправе као и предузећа да активно учествују у реализацији новог програма ЕУ ПРО који је усмерен на привредни и друштвени развој 99[1] локалних самоуправа у Србији. Тренутно је у току јавни позив за предузетнике и предузетнице и микро и мала предузећа за који је Европска унија определила 4,5 милиона евра како би унапредили своје пословање, али и били друштвено одговорни према својим заједницама.


Фото: Марија Радуловић
Хазир Дацић, власник предузећа Masry Плус је рекао да је уз опрему коју је добио од Европске уније унапредио производњу и уз 16 радника запослио још четири своја суграђана.

Током састанка са председником општине Сјеница Хазбом Мујовићем истакнуто је да је ЕУ до сада у Сјеници подржала реализацију више од 70 пројеката у обасти инфраструктуре, пољопривреде, миграција и социјалне инклузије. Амбасадор Фабрици је навео да је ЕУ партнер локалних самоуправа у развоју те да подржава Србију у процесу европских интеграција.

Захваљујући се Европској унији на досадашњој помоћи, Хазбо Мујовић, председник општине Сјеница је навео да ће општина наставити да припрема нове пројекте и ефикасно их спроводи.

Иначе, претходног дана, 21. јуна, амбасадор Фабрици је у Новом Пазару отворио Фестивал европског филма који је ове године у знаку културне баштине. Како је Европска унија прогласила 2018.  за Европску годину културног наслеђа, мото фестивала је „Наше наслеђе: Где прошлост сусреће будућност”.

Након отварања приказан је италијански филм Леопарди, а поред Београда и Новог Пазара, фестивал се одржава у још 11 градова у Србији.

Активности ЕУ ПРО-а, програма  који доприноси равномернијем друштвено-економском развоју Србије, Европска унија подржава са укупно 25 милиона евра. Програм има за циљ да допринесе повећању конкурентности микро и малих предузећа, побољшању пословног окружења и унапређењу социјалне кохезије у 99 јединица локалне самоуправе, у два региона: Региону Шумадије и западне Србије и Региону јужне и источне Србије. Активности на терену спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.086.380 посета
Тренутно на сајту: 781 посетилац(a)