Постројење за прераду отпадних вода на Златибору у завршној фази, пробни рад почиње у новембру 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Постројење за прераду отпадних вода на Златибору у завршној фази, пробни рад почиње у новембру
Trenutno na sajtu: 356       |       Podeli:
06.11.2020 | 0 коментар(а)



Чајетина - Изградња постројења за пречишћавање отпадних вода улази у завршну фазу.
Постројење за прераду отпадних вода на Златибору (архива), фото: ГЗС

Ову капиталну, стратешку инвестицију, вредну 4,5 милиона евра, општина Чајетина и ЈКП „Водовод Златибор” реализовали су у партнерству са Републиком Словенијом а чија изградња је започета 2017. Три милиона сопствених средстава уложила општина Чајетина, док је 1, 5 милиона у овом пројекту учешће Републике Словеније. Ово постројење је једно од најсавременијих у овом делу Европе и јединствено у Србији.

Међутим епидемија вирусом корона пореметила је неке термине и уговорне датуме, па се завршетак пролонгирао.

Непосредно, практично видљив бенефит овог постројења како за становништво, тако и за туристе уз утицај на целокупну екологију места, је уређење али и потпуно нови изглед језера у центру Златибора.

Фото: ГЗС

„Поред језера, на Златибору је урађен опточни канал куда пролази река Обудојевица, а у тај цевовод уведена је кишна канализација. Урађене су бушотине из којих ће се језеро пунити бистром водом што ће му дати потпуно другачији изглед”, казао је директор ЈКП „Водовод Златибор” Мирослав Ђокић.

Према речима председника Скупштине општине Чајетина Арсена Ђурића, у току је постављање инсталација за фонтану и клизалиште на самом језеру, тако да ће то бити заиста велика атракција.

Постројење за пречишћавање отпадних вода, како се очекује, а то пре свега зависи од развоја епидемиолошке ситуације у региону и доласка стручњака из Словеније, биће пуштено у пробни рад крајем новембра.

Пробни рад траје шест месеци како би се уз сва техничка тестирања постројења у том периоду потпуно обучили радници и стручњаци који ће управљати овим савременим системом.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina zlatibor postrojenje preciscavanje otpadne vode zavrsetak radovi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.460.763 посета
Тренутно на сајту: 356 посетилац(a)