Поново полетели авиони за Беч са аеродрома „Морава” 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Поново полетели авиони за Беч са аеродрома „Морава”
Trenutno na sajtu: 364       |       Podeli:
12.10.2021 | 0 коментар(а)



Чачак / Краљево - Од данас су поново кренули сезонски летови са аеродрома „Морава” ка Бечу,
Фото: ГЗС

и саобраћаће се сваког уторка и четвртка до 30. децембра.

 

Михаило Здравковић директор аеродрома Србија Фото: ГЗС

„Свакако да је свака нова дестинација и свако ново повезивање веома значајно за туризам, привреду, и за развој региона. Линија за Беч је прва линија која је кренула са овог аеродрома након отварања, неколико пута је прекидана због корона вируса, Надамо се да ће се сада линије усталити уторком и четвртком и да ће бити као летос када је радила линија Краљево Солун. Овај аеродром има потенцијала, надам се да ће се ситуација са короном нормализовати и да ћемо моћи да гововримо о даљем развоју, како је председник пре и рекао. Захваљујући Влади Републике Србије и ресорном министарству Грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре оодавде са аеродрома Морава кренуће и линије од јавног интереса, за сада је ово једина, а надамо се да ће их бити још”, рекао је Михаило Здравковић директор аеродрома Србија.

 Небојиша Симовић, начелник Рашког  управног округа Фото: ГЗС

Начелник Рашког управног округа рекао је да се нада да ће са аеродрома Морава од наредне године авиони полетети и ка другим земљама Европе, како је и сам председник најавио.

„Свакако је добра вест што се обнавља лет до Беча. Посетом председника добили смо нову наду јер је обећао да ће кренути летови до Турске, Немачке, Црне Горе. Лет за Солун оправдао је своје постојање. Времена су тешка, надам се да ћемо успети да одржимо аеродром и у наредном периоду повећамо број летова”, рекао је Небојиша Симовић, начелник Рашког управног округа.

Предраг Терзић, градоначелник Краљева Фото: ГЗС

Уместо колима или аутобусом грађани не само Чачка и Краљева, већ и свих осталих градова из околине до европских градова стизаће авионом из Лађеваца.

„Важно је што се данас обнавља линија до Беча, због пандемија ова линија се није саобраћала у редовним терминима и уверен сам да ће бити устаљена и да ће сви капацитети бити попуњени. Важно да је поред стандардних линија имамо и оне сезонке, као што је линија за Солун која је показала да су грађани Чачка, Краљева и осталих градова у околини заинтересовани да уместо аутомобилом до Солуна иду авионом”, рекао је Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Владан Милић, заменик градоначелника Чачка истакао је колико је аеродром важан како за Моравички и Рашки оркуг, тако и за целу Шумадију.

Владан Милић, заменик градоначелника Чачка Фото: ГЗС

„На овај начин успели смо да очувамо аеродром Морава и поред пандемије даћемо све од себе да путници могу да путују на разне дестинације у Европи и свету. Поред саобраћаја за Моравички и Рашки округ, и наравно уопште за целу Шумадију овај аеродром је важан и због привреде. Очекујемо да ћемо у будућности имати и карго линије које ће омогућити привредницима сарадњу са остатком света. Чачак и Краљево пружиће логистичку подршку, ми очекујемо продузетак писте на коју ће слетати већи авиони. Авио саобраћај биће на већем новоу, баш онако како смо планирали када смо га отварали”, рекао је Владан Милић, заменик градоначелника Чачка.

 

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


morava. aerodrom let bec

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.855.837 посета
Тренутно на сајту: 365 посетилац(a)