Хаос у чајетинској скупштини, умало туча, од претњи до псовања мајке 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Хаос у чајетинској скупштини, умало туча, од претњи до псовања мајке
Trenutno na sajtu: 395       |       Podeli:
22.02.2019 | 0 коментар(а)



Чајетина - На јучерашњој седници СО Чајетина замало је избегнут физички сукоб између



председника општине Милана Стаматовића и одборника СНС Ђорђа Дабића. Наиме, до инцидента је дошло након вербалног сукоба председника општине Милана Стаматовића и одборника Ђорђа Дабића, који је у једном тренутку силазећи са говорнице Стаматовићу наводно опсовао мајку.

Наиме, расправа се водила око предлога да се Установа дечје одмаралиште “Златибор” ослободи плаћања доприноса за уређење грађевинског земљишта због реконструкције и доградње дечјег одмаралишта “Голија” на Златибору.

Одборница Kатарина Јанковић из ГГ “Златиборски поглед” је поставила питање у вези коришћења хале коју ово одмаралиште има јер је претходним споразумом са инвеститором било договорено да ученици златиборске школе користе ову салу за часове физичког васпитања и како ће се ови објекти сада користити.

Председник општине Чајетина, Милан Стаматовић је одговорио на ово питање, рекавши да спортска хала при одмаралишту “Голија” није имала грејање и да зато објекат није могао да се користи током зимских месеци, али да су поједина удружења користила халу одмаралишта Голија.

“Мислим да је интерес да се направе ти додатни садржаји на Златибору, без обзира на неку политику, зато што нас општина Ужице сматра криминалцима, лоповима, и свакавим нас именима називају иако користе ресурсе наше и до сада су воду са Сушице користили из општине Чајетина, али добро. То је њихов образ и њихов морал и њихова нека политика,” рекао је Стаматовић у свом излагању.

Стаматовић је даље рекао да ће кад прође неко време и СНС оде са власти сносити одговорност за то.

“Не добија се ту неки простор него се покрива улаз а горе се проширују просторије за садржаје као што је теретана слана соба и сауна па ће моћи и наша деца да то користе. Најлошије би било да се због неког нашег неразумевања то не направи. Неће они бити довека на власти, промениће се нешто, доћи ће човек са Златибора да то води па ће бити мало другачији однос, сада је битно да се то одради”, казао је Стаматовић за скупштинском говорницом.

Он је нагласио да је свима у интересу да се то уради, да општина Чајетина има разумевања као и да је скупштина донела одлуку, и да учествују у изградњи тог објекта али да чајетинске званичнике никада не позивају на отварање и приликом посете министара.

“На сву срећу они полако одлазе с власти а доћи ће разумни људи који ће то моћи да реализују и користе. Колегијално би било да дође градоначелник Ужица и образложи овај захтев ако има образа да уђе у ову скупштину. Ми се не бавимо политиком већ послом јер је ово изнад нас и ово ће превазићи нас. То су објекти који остају а ове несреће нестају, биће битно само ко је шта урадио”, казао је председник општине Чајетина.

Стаматовић је казао да не желе да оспоре овај захтев за доградњу дечијег одмаралишта “Голија” као што то раде поједини одборници када је у питању гондола.

За дискусију се потом јавио одборник СНС - а Ђорђе Дабић који је у свом обраћању позвао Стаматовића да да оставку рекавши да због његове политике инспекције контролишу рад златиборских привредника и да је он председник свих грађана општине као и да не може за све да окривљује Српску напредну странку.

“Немојте бити неваспитани, ово је скупштина локалног карактера, ви морате да имате у виду да кад позивате на батинање моткама, вешање и разне друге насилне методе доласка на власт, ви сте председник општине, нисте у позицији као што је тајкун Ђилас, Јеремић и остали који нису ни на каквим државним функцијама, ви имате обавезу да се понашате одговорно и не позивате на насиље ка политичким неистомишљеницима”, казао је одборник Дабић.

Он је даље наставио да тако могу да се понашају Ђилас, Јеремић и како је рекао “наркоманчина” Сергеј Трифуновић.

“Питајте све привреднике на Златибору који су на удару инспекција зашто је то тако, а ја вам кажем да је то зато што овде председник општине позива на батинање, насилну смену власти и кршење закона. Када ви кршите закон наравно да ће инспекције да дођу, да праве проблем свим вашим привредницима са вашом лудачком и шизофреном политиком”, рекао је одборник Дабић.

Потом је уследило добацивање одборника и председника општине Стаматовића са места, а млади Дабић им је затим казао: “Кога ћеш бре ти да избацујеш, ајде седи ту јел ти јасно бре! Седи немој да те...”. Међутим на снимку се ипак не чује јасно да ли му је псовао мајку или не.

Затим је Стаматовић изашао за говорницу видно изнервиран и реплицирао одборнику Дабићу, рекавши да има сведоке и да су сви чули да му је опсовао мајку.

“Ево господо како се понаша млади јуришник, каже да сам лудак, ненормалан и да ми псује мајку. Срам те било, мотке су ваше, хоћеш да те подсетим како упадате људима у кућу у Чичкови. Ово је огледало СНС. Називате људе лудацима, лажовима, псујете ми мајку која је твог оца подгајила, срам те било. Моја сестра и моја покојна мајка је подгајила твог оца, питај га, сети се, одрасли сте у мојој кући. Како вас бре није срамота”, завршио је своју реплику Милан Стаматовић.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CAJETINA SKUPSTINA SUKOB STAMATOVIC DABIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.345.755 посета
Тренутно на сајту: 395 посетилац(a)