Стање у Сјеници алармантно: Дневно преко 270 пацијената на прегледу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Стање у Сјеници алармантно: Дневно преко 270 пацијената на прегледу
Trenutno na sajtu: 463       |       Podeli:
06.07.2020 | 0 коментар(а)



Сјеница - Испред Дома здравља у Сјеници у сваком тренутку има око 30 пацијената. Само јуче је прегледано око 270 људи и од тог броја је неких 70 до 80 одсто



заражено Ковидом -19. Шездесет пацијената је јуче транспортовано за Нови Пазар, а један део за Ужице. Војска је поставила испред ове здравствене установе шатор који ће бити тријажно одељење.

Репортер ТВ Прва, Гвозден Николић рекао је да, према речима заменика директора Дома здравља, је ситуација алармантна и да их много има и у околним селима по кућама који се јављају тек када их стисне и због тога то обично буде кобно.

„Ситуација је јако тешка може се рећи близу катастрофе. Имамо много оболелих, огроман број људи који долазе на прегледе. Службе у нашем Дому здравља су под невероватних притиском. Од 40 прегледа прошле недеље дошли смо на преко 200 дневно. Немамо добру информацију о броју преминулих јер доста људи шаљемо са стране где им се поново ради тестирање, али сигурно је 20 људи преминуло од ковид инфекције”, рекао је шеф Хитне службе Фуад Ћатовић.
Иначе, директор Дома здравља у Сјеници има симптоме Ковида - 19.

Главна сестра Милица Киковић каже да се све десило изненада као бомба, да се нагло повећао број дневих прегледа. „Болницу смо претворили у ковид, дошла нам је помоћ са ВМА, интерниста уз ЗС `Ужице` и један из Пријепоља. Преко ЗЦ примили смо 10 сестара и четири лекара, а доста је и болесних здравствених радника, и лекара и сестара”, рекла је Киковић.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sjenica pregled alarmantno

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.240.530 посета
Тренутно на сајту: 464 посетилац(a)