Шутановац: Питајте остале кад су се разочарали у Вучића 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Шутановац: Питајте остале кад су се разочарали у Вучића
Trenutno na sajtu: 445       |       Podeli:
30.12.2017 | 0 коментар(а)



Председник ДС Драган Шутановац, након што је објавио да ће бити заједнички кандидат ДС и Нове странке,

каже да је опозиција у обавези да, после избора, удружи мандате и победи СНС. Сматра да је то могуће чак и када би Александар Шапић ушао у коалицију с напредњацима. "Не планирамо сарадњу с Вучићем, а остале питајте кад су се разочарали у њега".

Шутановац је рекао да више од 6 месеци заступа тезу да на "београдским изборима имамо идеолошку потку". Ми смо данас озваничили једну социјалдемократску, грађанску колону, рекао је наводећи да су ПСГ и Драган Ђилас, са Народном странком - десна, народна колона.

Шутановац је навео да ће колона коју предводи ДС бити импозантна, а да су у њу добродошле све социјалдемократске странке. Имаћемо и људе који су нестраначке личности и неке јавне личности, навео је и додао да очекује да ће почетком јануара знати ко би могао у колону од политичких субјеката.

На питање да ли мисли да је добра одлука да опозиција иде у више колона, уместо да буде уједињена, лидер ДС каже да она није уједињена од самог старта. Али додаје да верује да ће две колоне - центар лево ДС и Нова странка и центар десно (ПСГ, Ђилас) имати више гласова од владајуће коалиције.

Наводи да је сигуран да има људи који би гласали за ДС, а не би за Народну странку или обрнуто. И додаје: "Ми смо у обавези да, након избора, удружимо своје мандате и победимо СНС".

Поновио је да ДС ни са ким ко је у власти неће правити коалицију, да желе опозициони блок, који би, према његовим проценама, добио преко 50 одсто.

Ја сам са господином Јанковићем прошле године у ово време правио потпуно другачије договоре и мени је жао што је ПСГ летос прекинуо сарадњу, навео је. Од нас је тражено да станемо иза некога, а ја сам рекао да ми више нећемо да стајемо иза некога, него да идемо једни уз друге, наводи лидер ДС додајући да то другима није одговарало.

Успех који је много важији од било које појединачне листе, то је да сви из опозиције имамо већи број мандата, преко 50 одсто бирача и мандата од супротне коалиције, СНС и странака око њега, каже.

Променити БусПлус, комуналној полицији одузети пендреке и лисице

Наводи да су то реална очекивања. "Београд је спреман за промене, налази се у колапсу, урбаниситчком хаосу, саобраћајном колапсу..." Истиче да је престоница од града културе постала град примитивизма и естраде.

Говорећи о програму ДС за Београд, каже да он има социјалну компоненту, да ће видети ко су угрожени грађани, да посебан програм праве за културу, урбанизам... Шутановац је навео план да градске финансије буду транспарентне, онлине, да се у сваком тренутку види где иде новац, а наглашава и бесплатне књиге за ђаке, планове да свако дете има таблет и да "скида" књиге на њега, да се субвенционишу деца која нису добила вртић...

Душан Младеновић, професор на Саобраћајном факултету, радиће на програм који ће се бавити саобраћајним гужвама, наводи.

Шутановац истиче да БусПлус мора да се промени, и оцењује да је губитак који има ГСП потпуно нереалан. Комуналној полицији ћемо одузети и лисице и пендреке, наводи.

Нећемо водити скупу кампању, немамо велики новац, нити можемо у медијима да будемо, бићемо на терену, рекао је лидер ДС.

У Београду имамо потпуну контролу на изборним процесом, каже Шутановац и наводи да ће урадити све да сачувају гласове. Не могу да кажем да ће бити беспрекорна контрола, али у Београду имамо 30.000 чланова, а потребно 1.000 за кутије, сигуран сам да ће бити активиста који ће их чувати, наводи.

ДС се консолидовала, извештај о блокади рачуна није за јавност

Оцењује да се странка консолидовала, да је била у пропадању од 2012. до 2016. године. Политика ДС је сада јаснија, рекао је говорећи о резултатима које је ДС постигла на локалним изборима протекле недеље, нарочито у Неготину, где је добила нешто више од 14 одсто...

На питање о блокади рачуна и извештају који је најавио да ће бити урађен до почетка децембра, Шутановац је рекао да је то интерени налаз који није охрабрујући, али да није ни за јавност.

За кампању се отварају нови рачуни и ту ћемо анимирати наше чланство, а највеће је у Београду, каже. Неће то бити скупа кампања, ја се уздам у наше активисте и волонтере, додаје уз оцену да "сви други имају више новца", али да ће ДС ићи на терен.

,,Мени није идеја да Весна Ракић Водинелић буде неко ко стоји иза мене, професорка др Весна Ракић Водинелић ће стајати уз мене и ја уз њу", рекао је председник демократа.

Ми нисмо имали никакву сарадњу с Вучићем, а све остале запитајте да ли су имали неко искуство са Вучићем, и кад су се разочарали у њега, навео је. "Не планирамо никакво искуство с Вучићем, ни сарадњу, и нисмо доживели никакаво разочарање у Вучића".

ДС је институција која ће опстати и након Драгана Шутановца, као и након свих осталих, мислим да грађани желе једну јаку, поуздану странку која има решења и нуди доследност, а то је Демократска странка, наводи лидер те партије.

,,Потпуно је неприродно да ДС која делује на територији целе Србије, очекује да ће се појавити неки појединац иза кога ми треба да станемо, па да видимо ко је у том реду који... Ја сам очекивао да станемо заједно, с ДС, пошто с епоказало да је једини озбиљан фактор на целој територији", истакао је. Жао ми је што се колеге из опозиције, када ово кажем љуте, али то је факат, додао је.

На питање да ли би евентуалном постизборном сарадњом с Ђиласом, могли да победе евентуални савез Александра Шапића, за ког кажу да би могао да буде "језичак на ваги", и СНС-а, каже да опозиција има шансе и у том случају. "А уколико се створе услови, можда се договоримо и са Алекасндром Шапићем", наводи.

Шутановац је навео да током преговора неће да их води сујета, већ интерес грађана. Додао је да је то ДС показала тиме што је прва на листи Весна Ракић Водинелић, кандидаткиња Нове странке.

 

Н1




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.144.770 посета
Тренутно на сајту: 446 посетилац(a)