Отпад на Руднику у најчистијим деловима шуме; пре општих позива на екологију и заштиту животне средине пођимо од себе самих! 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Отпад на Руднику у најчистијим деловима шуме; пре општих позива на екологију и заштиту животне средине пођимо од себе самих!
Trenutno na sajtu: 245       |       Podeli:
02.12.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - На путу према Шумској кући на Руднику са једне од страна главног пута

налази се депонија, класични отпад или ђубриште на коме се може приметити свашта, од машина за суђе, телевизора, столова, намештаја.

Да ли се ради о људском немару, намери, нужди или томе слично, неважно је, важно је да се уништава један од најчистијих делова најстарије ваздушне бање у Србији, проглашене пре скоро тачно 100 година, још давне 1922. године.

На запрепашћење оних који стварно негују природу и чувају стечено природно наслеђе може се уочити велика количина разних ствари, набацаних у један јарак.

Видимо у последње време све више гласова који позивају на позорност када су у питању екологија и уопште заштита животне средине, упућују се уопштене критике на рачун свега и свачега, спочитава свакоме и "онима изнад", из оправданих или неоправданих разлога, овај или онај наводни прекршај и (не)потписани уговор, а све под плаштом борбе за чистији ваздух, земљу, воду, природу.

А на другој страни, за све то време, шта се чини?

Људској бахатости краја нема, баца се смеће, оно што је природа уредила и створила уништавамо, остављамо старо где му није место, одлажемо отпад и смеће у реке, језера, не бринемо довољно о квалитету енергената које користимо чак и када то можемо финансијски да исконтролишемо...

Искоришћавамо сваку прилику да нешто подведемо политизацији и настојању да назовипроблем поприми политичке обрисе док истовремено еколошке проблеме у свом домену гурамо под тепих.
Онда је то само мантра.
Променимо навике или, у супротном, не тражимо изговоре, пођимо од себе, не очекујући од других ништа више што сами нисмо у стању да пружимо.
Колико штитимо природу, штитиће и она нас.
Штитимо је сви, без изузетка, али ако не видимо брвно у оку своме, немојмо ни трун у оку другога!


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.789.002 посета
Тренутно на сајту: 246 посетилац(a)