ГГ „За напреднији Чачак”: Да ли је закон закаснио или багер пожурио? 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
ГГ „За напреднији Чачак”: Да ли је закон закаснио или багер пожурио?
Trenutno na sajtu: 523       |       Podeli:
16.06.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Група грађана „За напреднији Чачак” обратила се градским функционерима и директорима јавних предузећа у вези,

како они наводе, неславног почетка изградње Улице 10.
Саопштење ГГ, преносимо у целости:

„Ових дана сведоци смо неславног почетка изградње Улице 10 који, иако дуго најављиван (мислили смо и припреман) од стране градских челника и директора ЈП Градац, очигледно није кренуо у складу са законом и основним правилима и условима за рушење објеката на траси нове улице, обележен тешким телесним повредама човека који се налазио у једној од кућа приликом рушења
Отуда и питања за градске функционере и директоре јавних предузећа:
1. Када је извршена експропријација објеката на траси планиране Улице 10?
2. Да ли је прибављена грађевинска дозвола за изградњу Улице 10, на основу чега се изводе грађевински радови?
3. На основу ког уговора или налога грађевинске радове на рушењу објеката изводи ЈКП "Градско зеленило"?
4. Да ли је надлежни орган записнички увео у посед спорног објекта град Чачак, као корисника непокретности и да ли је дошло до примопредаје објекта?
5. Да ли постоји дозвола надлежног органа (Градске управе за урбанизам) за уклањање објекта, издата на основу Закона о планирању и изградњи или извршно решење грађевинског инспектора о рушењу објекта?
6. Које службено лице града Чачка је руководило радовима (проверава да ли су испуњени законски услови за рушење и одговара за законитост поступка рушења) које је изводило ЈКП Градско зеленило?
7. Да ли је постојао пројекат рушења објекта (из кога би се видело да се рушењем једног објекта може урушити суседни чији статус није решен)?
8. Ко ће платити штету лицу које је повређено незаконитим поступањем лица које је ангажовао Град, односно власницима чији објекти су незаконито рушени?

Да је изградња Улице 10 потребна нема дилеме, али да се законска процедура мора поштовати нема спора, само се бојимо да багери све чешће и брже затрпавају нерешене спорове па и људе.”

ГГ „За напреднији Чачак”




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.110.061 посета
Тренутно на сајту: 524 посетилац(a)